Tenis: Ana Bogdan, învinsă la Sankt Petersburg (WTA); Monica Niculescu s-a calificat în sferturi la dublu

Tenis: Ana Bogdan, învinsă la Sankt Petersburg (WTA); Monica Niculescu s-a calificat în sferturi la dublu

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă, luni, în prima rundă a probei de simplu a turneului WTA de la Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, în timp ce Monica Niculescu s-a calificat în sferturile probei de dublu.

Bogdan (28 ani, 99 WTA) a fost întrecută de belarusa Aleksandra Sasnovici (26 ani, 97 WTA), cu 2-6, 6-2, 6-1, după o oră şi 50 de minute.

Românca a început mai bine şi a profitat în primul set de erorile comise de adversara sa, câştigând cu 6-2. Sasnovici a servit mai bine în actul al doilea şi în decisiv, iar Ana Bogdan nu a reuşit să îi facă faţă.

Ana Bogdan a încheiat cu 3 aşi şi 5 duble greşeli, 13 mingi direct câştigătoare şi 17 erori neforţate. Sasnovici a totalizat 2 aşi, 5 duble greşeli, 29 de winners şi 28 de erori neprovocate. Românca a fructificat doar 5 din cele 15 mingi de break, în timp ce Sasnovici a fost mult mai pragmatică, transformând 8 din 9.

Acum, cele două jucătoare sunt la egalitate în privinţa meciurilor directe, 2-2. Ana va primi 6.650 dolari şi un punct WTA pentru participare.

La dublu, Monica Niculescu şi olandeza Lesley Pattinama Kerkhove au trecut în primul tur de cuplul Aleksandra Krunic (Serbia)/Alexandra Panova (Rusia), cu 6-4, 6-4, după o oră şi 11 minute.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Niculescu şi partenera sa şi-au asigurat un cec de 5.500 dolari şi 100 de puncte WTA la dublu, urmând ca în turul următor să înfrunte câştigătoarele din meciul care opune favoritele numărul trei, Makoto Ninomiya (Japonia)/Renata Voracova (Cehia), şi rusoaicele Natela Dzalamidze/Margarita Gasparian.

La simplu, în primul tur, Jaqueline Cristian va înfrunta în primul tur pe Vera Lapko (Belarus).

Mai avem două reprezentante pe tabloul de dublu, Raluca Olaru şi Laura Paar. Raluca Olaru şi ucraineanca Nadia Kicenok sunt principalele favorite, iar în primul tur vor înfrunta cuplul Jelena Ostapenko (Letonia)/Valeria Savinîh (Rusia). Laura Paar joacă alături de germanca Julia Wachaczyk, oponentele din prima rundă fiind Oksana Kalaşnikova (Georgia)/Ala Kudriavţeva (Rusia).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale