Tenis: Andrei Pavel - Eu am ajutat cu anumite lucruri, dar tot meritul este al Simonei Halep

Tenis: Andrei Pavel - Eu am ajutat cu anumite lucruri, dar tot meritul este al Simonei Halep

Antrenorul Andrei Pavel și-a exprimat bucuria că a contribuit la performanța Simonei Halep de a urca în fotoliul de lider al WTA, dar a subliniat că întregul merit este al jucătoarei și că ea trebuie să rămână cu picioarele pe pământ pentru a obține noi performanțe.

Pavel, cooptat în stafful tehnic al Simonei după US Open, a avut un început de colaborare marcat de un eșec neașteptat, în turul 2 la Wuhan (în fața rusoaicei Daria Kasatkina), dar lucrurile au intrat apoi pe făgașul normal în turneul de la Beijing.

''Au fost câteva săptămâni de vis, mai ales ultima săptămână și e o bucurie enormă. Am avut două evenimente în ultimii doi ani superbe. Cu medalie la olimpiadă și acum cu Simona nr. 1. Mă bucur să fiu alături de aceste persoane speciale și sperăm să continuăm. A fost și chestia de șansă. Echipa Simonei, cu Darren (Cahill — n.r.), Teo (Cercel), Ștefan (Șodolescu), mama Simonei, a făcut treabă foarte bună. Noi am început după US Open, ne-am antrenat, e vorba și de șansă, dar tot meritul este al Simonei. Acum eu sper că am ajutat cu anumite lucruri, mă bucură chestia asta, dar tot meritul a fost al ei. Ea are un joc complet și urmează Turneul Campioanelor de la Singapore. Dacă joacă cum a jucat acum, mai ales că merge acolo ca nr. 1, are prima șansă și cel mai important e să rămână cu picioarele pe pământ. Să se bucure de a fi nr. 1, dar în același timp să stea cu picioarele pe pământ și să vadă lucrul ăsta ca o fericire, câtă muncă a pus pentru a ajunge nr. 1 și așa are șansa să rămână cât mai mult'', a declarat, pe aeroportul Otopeni, Pavel, care este căpitanul echipei de Cupă Davis a Românei.

Pavel a povestit și cât de motivată a fost Halep după eșecul de la Wuhan și despre bucuria pentru reușita Simonei de la Beijing: ''Am mers la primul concurs, la Wuhan, și a pierdut în primul tur. Nu a fost o înfrângere ușoară, dar ne-am înțeles foarte bine, iar a doua zi eram pe terenul de tenis. Chiar de la ea a venit motivația și cheful, și trebuie să vină de la ea. Am început cu un meci foarte dificil la Beijing, 6-3 în decisiv, apoi încrederea a fost acolo, ea e o jucătoare extraordinară și apoi meciul cu Șarapova, la care a pierdut de 7 ori. Fiecare meci a avut în sine presiunea lui și mă bucur că a reușit să controleze foarte bine această presiune. E greu să explic acel moment, ne-am bucurat cu toții enorm. Sentimentele sunt foarte puternice, acum mă bucur foarte mult pentru cei cu care lucrez, cum a fost cu Simona. E o chestie absolut incredibilă, e euforie acea enormă de reușită''.
Ilie Năstase, care în 1973 a ajuns primul român nr. 1 mondial, i-a oferit un buchet de flori Simonei Halep la revenirea în țară: ''Ea știe cel mai bine ce are de făcut. A spus că dacă e să fie numărul 1, o să fie, și uite așa a fost. Asta înseamnă ambiție. Nu trebuie să-i facem teze, trebuie să joace normal. Cred că noi și presa punem presiune pe ea, dar ea nu are nicio problemă. Vreau să-i felicit pe antrenorii români că au reușit să dea doi nr. 1, dar și pe părinții ei care au ajutat-o''.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a opinat că din postura de număr 1 mondial, Simona Halep ar trebui să abordeze altfel turneele: ''Ea acum deschide tabloul de concurs și obiectivele ei ar trebui să fie extrem de realiste. Dacă până acum erau îndrăznețe, acum ea trebuie să meargă cu un obiectiv foarte clar: sunt nr. 1 și am venit să câștig. E clar că toată lumea vrea să bată nr. 1 și nimeni nu va avea de pierdut în fața ei, de acea sunt convins că se va pregăti mult mai bine, mai ales pe plan psihologic''.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)

Citiți și:

Tenis: Simona Halep — Visul meu a devenit realitate

Tenis: Simona Halep a fost impresionată de mesajul de felicitare de la Serena Williams


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

3 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...