Tenis: Andy Murray crede că Șarapova ar trebui suspendată

Tenis: Andy Murray crede că Șarapova ar trebui suspendată

Tenismanul britanic Andy Murray, numărul doi mondial, crede că rusoaica Maria Șarapova ar trebui suspendată după ce a fost depistată pozitiv la meldonium și este convins că acest caz transmite un mesaj puternic trișorilor, care trebuie să se teamă de acum înainte că pot fi demascați și pedepsiți.

"Nu depinde de mine să stabilesc pedeapsa, însă dacă utilizezi produse dopante și ești depistat pozitiv, atunci trebuie să fii suspendat", a declarat Murray în cursul unei conferințe de presă.

"Dacă iei un medicament pe rețetă și nu-l utilizezi pentru ceea ce el este destinat, atunci nu ai nevoie de el, deci îl utilizezi doar pentru beneficiile pe care medicamentul respectiv le aduce în îmbunătățirea performanțelor. Și nu cred că acest lucru este corect", a adăugat campionul olimpic en titre.

Meldonium este un medicament produs în Letonia și nu se poate achiziționa în Statele Unite, unde este stabilită Șarapova, fiind inclus de Agenția Mondială Antidoping pe lista substanțelor interzise la 1 ianuarie 2016, cu puțin timp înainte ca rusoaica să fie depistată pozitiv, la Openul Australiei.

Destinat persoanelor care suferă de probleme cardiace, meldonium poate mări fluxul sanguin și îmbunătăți capacitatea la efort.

"Am citit că 55 de sportivi au picat testul antidoping pentru această substanță, începând de la 1 ianuarie. Pur și simplu nu te aștepți ca atât de mulți sportivi de top să aibă probleme cu inima", a adăugat ironic Murray.

Sportiva cea mai bine plătită a planetei, Maria Șarapova, a pierdut deja susținerea unor sponsori, între care Nike, Porsche și TAG Heuer, însă se bucură de în continuare ce sprijinul producătorului de rachete Head, care colaborează și cu Andy Murray.

"Acesta nu este răspunsul pe care eu personal l-aș fi dat la această problemă", a precizat britanicul, referindu-se la decizia Head de a continua colaborarea cu Șarapova.

El s-a declarat nemulțumit și de faptul că anunțul privind cazul de dopaj al Șarapovei a venit chiar din partea rusoaicei și nu a Federației Internaționale de Tenis sau WTA.

"Este ciudat ca jucătorul să fie cel care decide dacă face sau nu public controlul său pozitiv. Ar fi fost mai bine ca acest lucru să vină din partea autorităților sportive", consideră Murray.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alex Bodi, dedicații cu bani pentru Vica Blochina la Sorinel Puștiu! La câteva ore de la party, fosta balerina…

2 ULTIMA ORĂ Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc multe buletine de vot de la alegerile locale din S…

3 Așa o fi?

4 În România nimic nu este întâmplător...

5 Telenovelă locală / „Împăratul înghețatei” din România, super-petrecere pe yacht cu „Prințesa prăjiturilor” de l…