Tenis: Arina Sabalenka, eliminată de Anastasia Pavliucenkova de la Roland Garros

Tenis: Arina Sabalenka, eliminată de Anastasia Pavliucenkova de la Roland Garros

Belarusa Arina Sabalenka, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, a fost învinsă de rusoaica Anastasia Pavliucenkova cu 4-6, 6-2, 0-6, vineri, în runda a treia a turneului de tenis de la Roland Garros.

Înfrângerea belarusei face ca primele trei favorite să părăsească turneul, după abandonul australiencei Ashleigh Barty (numărul unu mondial) şi retragerea japonezei Naomi Osaka (2 WTA).

Sabalenka, a treia favorită pe zgura pariziană în absenţa Simonei Halep (3 WTA), a început bine meciul şi a condus cu 3-0, după care Pavliucenkova a câştigat şase din următoarele şapte ghemuri, impunându-se cu 6-4 în primul set. În actul secund, belarusa de 23 de ani a câştigat patru ghemuri consecutive, după o avalanşă de winners, egalând situaţia la seturi (6-2). Pavliucenkova a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a revenit pe teren cu un bandaj imens la coapsa stângă, dar acest lucru nu a părut să o deranjeze, câştigând la zero setul decisiv.

Sabalenka a ratat ocazia de a o înfrunta în optimi pe conaţionala sa Victoria Azarenka, care a dispus de americanca Madison Keys cu 6-2, 6-2.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro