Tenis: Articole sportive ale lui Roger Federer vor fi scoase la licitaţie în lunile iunie şi iulie

Tenis: Articole sportive ale lui Roger Federer vor fi scoase la licitaţie în lunile iunie şi iulie

Fanii tenismanului Roger Federer vor putea intra în posesia unor suveniruri ale campionului elveţian cu prilejul licitaţiilor organizate de Casa Christie's din Londra în lunile iunie şi iulie, transmite Reuters.

Federer, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, considerat cel mai bun jucător din istoria tenisului, va scoate la vânzare diverse articole din colecţia sa personală cu scopul de a strânge fonduri pentru fundaţia sa.

O primă licitaţie este prevăzută pe 23 iunie, când sunt puse în vânzare 20 de loturi, fiecare fiind legat de unul din succesele lui Federer în turneele de Grand Slam. Preţurile de plecare ale articolelor vor varia de la 3.000 de lire sterline până la 70.000 de lire sterline. Printre exponate se numără racheta cu care elveţianul a câştigat turneul de la Roland Garros în 2009 şi adidaşii purtaţi pe zgura pariziană. Sunt disponibile de asemenea pentru colecţionari racheta şi echipamentul utilizat de elveţian în finala din 2007 de la Wimbledon, contra lui Rafa Nadal, cardiganul purtat în finala cu Andy Murray, tot la Wimbledon, în 2012, dar şi pantofii de tenis de la finala pe iarbă contra americanului Andy Roddick din 2005.

''Fiecare articol de la aceste licitaţii reprezintă un moment din cariera mea de tenis şi îmi permit să împart o parte din colecţia mea personală cu fanii din întreaga lume. Mai important însă este că încasările vor susţine Fundaţia Roger Federer să ofere în continuare resursele necesare pentru educaţia copiilor din Africa şi din Elveţia'', a declarat Roger Federer.

O a doua licitaţie va avea loc în luna iulie, când vor fi scoase la vânzare circa 300 de articole sportive la preţuri mai mici, cum ar fi brăţara purtată de elveţian la turneul de la Basel, unde a disputat al 1.500-lea său meci profesionist.

Casa londoneză de licitaţie Christie's estimează întreaga colecţie de suveniruri sportive la un milion de lire sterline, dar speră ca suma finală să atingă 1,5 milioane lire sterline. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina