Tenis: Ashleigh Barty, numărul unu mondial, în sferturi de finală la Australian Open pentru a patra oară

Tenis: Ashleigh Barty, numărul unu mondial, în sferturi de finală la Australian Open pentru a patra oară

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, a învins-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe americanca Amanda Anisimova, duminică la Melbourne, calificându-se pentru a patra oară consecutiv în sferturile de finală la Australian Open.

Barty (25 ani) nu a pierdut niciun set la competiţia de la antipozi, unde va înfrunta marţi o altă reprezentantă a Statelor Unite, Jessica Pegula (21 WTA), care a reuşit să o elimine pe grecoaica Maria Sakkari, favorita numărul 5, tot în două seturi (7-6, 6-3).

După ce le-a eliminat pe Lesia Ţurenko în 54 de minute (6-0, 6-1), Lucia Bronzetti în 52 de minute (6-1, 6-1) şi Camila Giorgi în 61 de minute (6-2, 6-2), Barty a avut nevoie de o oră şi 14 minute pentru a trece de Anisimova, ocupanta locului 60 în clasamentul WTA, pregătită în prezent de australianul Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep.

Ultimul duel dintre Ashleigh Barty şi Amanda Anisimova data din 2019, când australianca a învins-o greu în semifinale pe jucătoarea din Statele Unite, obţinând primul său titlu de Mare Şlam, două zile mai târziu.

Barty, care are în palmares două trofee de Grand Slam (Roland Garros 2019 şi Wimbledon 2021) speră să obţină anul acesta primul său titlu major în Australia. Ea a atins semifinalele la Melbourne în 2020, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală.

Rezultate - optimi de finală:


Jessica Pegula (SUA/N.21) - Maria Sakkari (Grecia/N.5) 7-6 (7/0), 6-3
Barbora Krejcikova (Cehia/N.4) - Victoria Azarenka (Belarus/N.24) 6-2, 6-2
Madison Keys (SUA) - Paula Badosa (Spania/N.8) 6-3, 6-1
Ashleigh Barty (Australia/N.1) - Amanda Anisimova (SUA) 6-4, 6-3


AGERPRES (AS/editor: Miahi Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante