Tenis: Ashleigh Barty şi Iga Swiatek vor fi adversare în semifinale la Adelaide (WTA)

Tenis: Ashleigh Barty şi Iga Swiatek vor fi adversare în semifinale la Adelaide (WTA)

Australianca Ashleigh Barty şi poloneza Iga Swiatek, ultimele două campioane de la Roland Garros, se vor înfrunta în semifinalele turneului de tenis de la Adelaide (ATP 500), dotat cu premii totale de 703.580 de dolari americani, după victoriile obţinute vineri.

Barty, liderul mondial la zi, a câştigat fără mari probleme în faţa americancei Sofia Kenin, cap de serie numărul şase, cu 6-3, 6-4, reuşind un break în fiecare set.

Iga Swiatek, a cincea favorită la Adelaide, a avut un meci mult mai dificil cu belarusa Victoria Azarenka, câştigând cu 6-3, 2-6, 6-1, după două ore de joc. Cele două jucătoare şi-au împărţit perioadele de dominare, Swiatek controlând primul set, în care a avut 3-1, a fost egalată (3-3) şi s-a impus cu 6-3, Azarenka l-a dominat pe al doilea câştigând cu 6-2, iar poloneza nu i-a lăsat nicio şansă în decisiv, adjudecat cu 6-1.

Barty a învins-o pe Swiatek cu 7-5, 6-4, în singurul lor meci anterior, anul trecut, în optimi la Madrid.

În cealaltă semifinală, kazaha Elena Rîbakina, cap de serie numărul şapte, o va întâlni pe japoneza Misaki Doi. Rîbakina a trecut în sferturi, cu 3-6, 6-3, 6-2, de americanca Shelby Rogers, cea care o eliminase anterior pe Maria Sakkari (6 WTA), în timp ce Misaki Doi a dispus cu 6-3, 4-6, 7-6 (7/5) de slovena Kaja Juvan, care produsese o mare surpriză în optimi prin victoria reuşită în faţa numărul doi mondial, belarusa Arina Sabalenka.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...