Tenis: Ashleigh Barty şi Karolina Pliskova, eliminate în optimi la US Open

Tenis: Ashleigh Barty şi Karolina Pliskova, eliminate în optimi la US Open

Australianca Ashleigh Barty şi Karolina Pliskova (Cehia), numerele doi şi trei în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), au pierdut meciurile susţinute duminică în optimile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului.

Barty, campioană anul acesta la Roland Garros , a fost întrecută în optimi la New York de chinezoaica Wang Qiang (18 WTA), cu 6-2, 6-4, după doar o oră şi 22 de minute.

Wang va juca în faza următoare contra americancei Serena Williams, acesta fiind primul său sfert de finală la un Grand Slam.

Chinezoaica (27 ani) nu învinsese până acum decât o singură jucătoare de top 5, pe Elina Svitolina (5 WTA), anul trecut, la Hong Kong.

Karolina Pliskova a fost întrecută în optimi de britanica Johanna Konta (16 WTA), cu 6-7 (1/7), 6-3, 7-5. Pentru Konta va fi primul sfert de finală jucat la Flushing Meadows, adversara ei fiind Elina Svitolina.

Konta (28 ani) a jucat trei semifinale de Mare Şlem, la Australian Open în 2016, la Wimbledon în 2017 şi la Roland Garros anul acesta. Ea pierduse la Flushing Meadows de două ori în optimi (2015, 2016).

Serena Williams s-a calificat fără emoţii în sferturi, după 6-3, 6-4 cu croata Petra Martic (22 WTA), deşi a acuzat unele probleme la glezna dreaptă, după o entorsă suferită în primul set.

Americanca va juca pentru a 16-a oară în carieră un sfert de finală la US Open, turneu pe care l-a câştigat de şase ori.

Serena Williams, care va împlini 38 de ani pe 26 septembrie, visează la un al şaptelea titlu la Flushing Meadows, după cele din 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 şi 2014, fapt care i-ar permite să egaleze recordul de 24 de trofee de Mare Şlem, deţinut de Margaret Court.

Ucraineanca Elina Svitolina, numărul cinci mondial, s-a calificat în sferturi, după o victorie cu 7-5, 6-4 în faţa americancei Madison Keys (10 WTA). Svitolina (24 ani), care a atins semifinale la Wimbledon anul acesta ( învinsă de Simona Halep , n. red.) - cel mai bun rezultat al său la un Grand Slam -, o va înfrunta în sferturi pe britanica Johanna Konta.

Rezultatele înregistrate duminică în optimi la simplu feminin:
Elina Svitolina (Ucraina/N.5) - Madison Keys (SUA/N.10) 7-5, 6-4
Johanna Konta (Marea Britanie/N.16) - Karolina Pliskova (Cehia/N.3) 6-7 (1/7), 6-3, 7-5
Serena Williams (SUA/N.8) - Petra Martic (Croaţia/N.22) 6-3, 6-4
Qiang Wang (China/N.18) - Ashleigh Barty (Australia/N.2) 6-2, 6-4
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu