Tenis: Australian Open - Raluca Olaru, calificată în turul al doilea al probei feminine de dublu

Tenis: Australian Open - Raluca Olaru, calificată în turul al doilea al probei feminine de dublu

Raluca Olaru este singura jucătoare română calificată în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open, după ce a câștigat cu 6-2, 6-4, alături de ucraineanca Olga Savciuk, joi, la Melbourne, meciul cu cuplul Naomi Osaka (Japonia)/Monica Puig (Porto Rico).

Olaru și Savciuk, care au o finală la Shenzhen și un titlu la Hobart în 2017, vor juca în turul secund contra perechii Raquel Atawo (SUA)/Yifan Xu (China), cap de serie numărul 11, victorioasă cu 6-4, 3-6, 6-2 în fața australiencelor Jessica Moore/Storm Sanders.

După ce Monica Niculescu (având-o parteneră pe americanca Abigail Spears) a pierdut miercuri în primul tur la dublu, joi a fost rândul altor două românce să părăsească această probă, Irina Begu și Sorana Cîrstea.

Begu și Lara Arruabarrena (Spania) au fost întrecute de cuplul Louisa Chirico (SUA)/Elise Mertens (Belgia) cu 6-3, 6-4, în timp ce Cîrstea și Carina Witthoeft (Germania), capi de serie numărul 15, au fost învinse de perechea Timea Babos (Ungaria)/Anastasia Pavliucenkova (Rusia), cu 6-4, 6-2.

Perechile învinse vor primi câte 14.800 de dolari australieni și 10 puncte WTA, iar Olaru și Savciuk și-au asigurat 23.000 dolari și 130 de puncte WTA.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?