Tenis: Australian Open ar putea începe pe 8 februarie (presă)

Tenis: Australian Open ar putea începe pe 8 februarie (presă)

Australian Open, primul Grand Slam al anului 2021, prevăzut să debuteze pe 18 ianuarie, ar putea fi decalat cu trei săptămâni în perioada 8-21 februarie din cauza pandemiei de coronavirus, relatează L'Equipe.

Conform ziarului francez, care a intrat în posesia unui plan al autorităţilor australiene, jucătorii de tenis ar urma să sosească între 15 şi 17 ianuarie şi vor intra în carantină într-o bulă de securitate la Melbourne până pe 31 ianuarie. Jucătorii vor fi testaţi de cinci ori în perioada de carantină, iar la antrenamente, programate doar la Melbourne Park,vor putea fi însoţiţi de o singură persoană.

Martin Pakula, ministrul sporturilor din guvernul statului Victoria, cu capitala la Melbourne, a indicat de săptămâna trecută că o amânare de una sau două săptămâni este foarte probabilă şi negocieri complexe sunt în curs.

''Vom fi în măsură să finalizăm curând detaliile privind Australian Open'', a spus marţi pe Twitter directorul general al Federaţiei australiene de tenis şi patronul Grand Slam-ului australian, Craig Tiley, precizând că planul trebuie aprobat de guvernul statului Victoria.

Conform L'Equipe, nicio persoană nu va putea petrece mai mult de cinci ore în afara camerei sale de hotel în timpul carantinei, perioadă după care toată lumea se va putea deplasa normal în Melbourne.

În săptămâna precedentă a Grand Slam-ului de la Melbourne, se vor derula o parte din turneele ATP şi WTA de la Antipozi.

Calendarul ATP şi WTA va fi de asemenea afectat de modificarea perioadei de disputare a Australian Open.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 Așa o fi?

5 „Valori” mondiale / Vasluiul dă cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani