Tenis: Barbora Krejcikova a cucerit titlul şi în proba de dublu de la Roland Garros, alături de Katerina Siniakova

Tenis: Barbora Krejcikova a cucerit titlul şi în proba de dublu de la Roland Garros, alături de Katerina Siniakova

Jucătoarea cehă de tenis Babora Krejcikova a câştigat titlul şi în proba de dublu a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, alături de compatrioata sa Katerina Siniakova, la o zi după ce reuşise să cucerească trofeul la simplu.

Duminică, în finală, perechea Krejcikova-Siniakova s-a impus în două seturi, 6-4, 6-2, în faţa cuplul compus din americanca Bethanie Mattek-Sands şi poloneza Iga Swiatek, ultima fiind laureata ediţiei trecute a competiţiei pariziene, la simplu.

Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova au cucerit cu această ocazie al treilea lor titlu de Mare Şlem la dublu, după cele de la Wimbledon şi Roland Garros, ambele obţinute în 2018.

Cele două reprezentante ale Cehiei, ambele în vârstă de 25 ani, au mai disputat anul acesta finala de dublu de la Australian Open, pierdută în faţa perechii Elise Mertens (Belgia)/Arina Sabalenka (Belarus).

Krejcikova a învins-o sâmbătă în trei seturi, 6-1, 2-6, 6-4, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, în finala Internaţionalelor Franţei, cucerind primul titlu de Mare Şlem din cariera sa la simplu.

Ultima jucătoare care s-a impus atât la simplu, cât şi la dublu, în turneul de la Roland Garros a fost franţuzoaica Mary Pierce, în anul 2000.

Înaintea Grand Slam-ului parizian, Barbora Krejcikova avea în palmares un singur titlu WTA la simplu, obţinut la sfârşitul lunii trecute în turneul de la Strasbourg, unde a învins-o în finală pe românca Sorana Cîrstea.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...