Tenis: Begu şi Niculescu, calificate în optimile de finală la dublu în turneul de la Wimbledon

Tenis: Begu şi Niculescu, calificate în optimile de finală la dublu în turneul de la Wimbledon

Jucătoarele române de tenis Irina-Camelia Begu şi Monica Niculescu s-au calificat în optimile de finală ale probei de dublu feminin din cadrul turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, învingând în trei seturi, 6-3, 3-6, 6-0, cuplul Xinyun Han (China)/Oksana Kalaşnikova (Georgia), într-o partidă disputată sâmbătă.

Begu şi Niculescu s-au impus după o oră şi 31 minute de joc, asigurându-şi un cec de 32.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA.

Reprezentantele ţării noastre vor înfrunta în turul următor câştigătoarele meciului dintre perechile Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Barbora Strycova (Cehia) şi Ekaterina Alexandrova (Rusia)/Viktorija Golubic (Elveţia).

Tot sâmbătă, perechea compusă din Sorana Cîrstea şi kazaha Galina Voskoboeva s-a înclinat în două seturi, 6-4, 6-3, în faţa cuplului franco-croat Alize Cornet/Petra Maric.

Pentru participarea la această probă, Cîrstea şi Voskoboeva au fost recompensate cu 19.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA.

În turneul juniorilor de la Wimbledon, românul Filip Cristian Jianu, cap de serie numărul 13, l-a învins în meciul de debut, cu 7-5, 7-6 (7/2), pe britanicul Tony Samuel, iar în turul secund îl va înfrunta pe italianul Flavio Cobolli, care a dispus la rândul său, cu 6-2, 6-1, de Serghei Fomin din Uzbekistan.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale