Tenis: Belgia - România 1-0, în Fed Cup, după ce Monica Niculescu a pierdut primul meci

Tenis: Belgia - România 1-0, în Fed Cup, după ce Monica Niculescu a pierdut primul meci

Echipa feminină de tenis a Belgiei conduce formația României cu scorul de 1-0, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după ce Kirsten Flipkens a învins-o pe Monica Niculescu în două seturi, cu 6-3, 6-4, sâmbătă, la Sala Polivalentă din București.

Flipkens (31 ani, 74 WTA) a câștigat într-o oră și 40 de minute un meci în care cele două jucătoare au alternat perioadele bune cu momente mai puțin reușite.

Belgianca a câștigat ghemul inaugural, iar apoi Monica a reușit egalarea la capătul unui ghem foarte lung, de aproape zece minute. Jucătoarea noastră a realizat break-ul și s-a desprins la 3-1 după un ghem la zero. Monica nu a reușit să profite de avantajul creat și Flipkens a adunat punct după punct (a avut două ghemuri consecutive la zero, 4-3, 5-3) și a câștigat primul set cu 6-3, în 45 de minute.

În actul al doilea, primele patru ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri, Monica egalând la 2-2 după ce a revenit de la 0-40. Niculescu a prelungit momentul bun și s-a desprins la 4-2, dar a urmat o nouă cădere psihologică și belgianca a făcut patru ghemuri la rând, câștigând setul cu 6-4 și meciul.

Flipkens a reușit 19 mingi direct câștigătoare, față de 15 ale Monicăi, a făcut 21 de erori neforțate, iar Monica a avut 24.

Kirsten Flipkens o conduce acum pe Niculescu în meciurile directe cu scorul de 4-3, după ce românca se impusese în precedentele două partide, anul trecut în primul tur la Luxemburg (turneu câștigat de Monica), 6-4, 6-2, și luna trecută în optimi la Hobart (finală pierdută de Niculescu în fața belgiencei Elise Mertens, cu 6-3, 1-6), cu 6-3, 6-2.

La partida de la Sala Polivalentă au asistat, printre alții, fostul tenisman Ion Țiriac, selecționerul naționalei de fotbal a României, germanul Christoph Daum, alături de secundul său belgian Rudi Verkempinck, președintele Consiliului de Administrație al FC Steaua, Valeriu Argăseală, etc.

În al doilea meci de simplu al confruntării cu Belgia, Sorana Cîrstea (62 WTA) o va înfrunta pe Yanina Wickmayer (60 WTA). Belgianca are 3-1 în meciurile directe, dar Sorana s-a impus în ultimul duel, în 2012, cu 6-7 (8), 6-2, 6-3, în primul tur la Cincinnati.

România și Belgia s-au înfruntat de trei ori până acum în Cupa Federației, Belgia învingând de fiecare dată: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franța), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 și apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a competiției.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani