Tenis: Belinda Bencic, învingătoare în turneul WTA de la Charleston

Tenis: Belinda Bencic, învingătoare în turneul WTA de la Charleston

Jucătoarea elveţiană de tenis Belinda Bencic, campioana olimpică de la Tokyo, a cucerit primul său titlu WTA pe zgură, impunându-se duminică în turneul de la Charleston (Statele Unite), dotat cu premii totale în valoare de 899.500 de dolari, în finala căruia a învins-o în trei seturi, 6-1, 5-7, 6-4, pe tunisianca Ons Jabeur.

Bencic, cap de serie numărul 10, s-a impus după 2 ore şi 35 minute de joc în faţa lui Jabeur, pe care reuşise să o învingă şi în precedenta lor întâlnire din circuitul profesionist, anul trecut la Madrid.

Sâmbătă, în semifinale, Bencic a trecut în două seturi de rusoaica Ekaterina Alexandrova (6-4, 6-3), în timp ce Jabeur a dispus în trei seturi de americanca Amanda Anisimova (2-6, 6-1, 6-4). Ons Jabeur o eliminase în optimile de finală pe românca Irina Begu (6-2, 6-3).

Belinda Bencic confirmă astfel forma bună pe care o traversează în această primăvară, trecându-şi în palmares al şaselea trofeu din carieră, la o săptămână după ce a atins semifinalele la Miami, unde s-a înclinat în faţa japonezei Naomi Osaka.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?