Tenis: Bianca Andreescu a spulberat-o pe Garbine Muguruza, în sferturi la Indian Wells (WTA)

Tenis: Bianca Andreescu a spulberat-o pe Garbine Muguruza, în sferturi la Indian Wells (WTA)

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, revelaţia acestui început de sezon, a spulberat-o pe spaniola Garbine Muguruza, numărul 20 mondial, cu 6-0, 6-1, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA de la Indian Wells (California/SUA), dotat cu premii în valoare de 9.035.428 dolari.

Andreescu (18 ani, 60 WTA), beneficiara unui wildcard, s-a impus în doar 52 de minute în faţa fostului lider mondial, câştigând primele nouă ghemuri ale partidei. Muguruza a câştigat în acest meci doar 12 puncte pe propriul serviciu, 5 în primul set şi 7 în al doilea.

''Cred că am reuşit poate cel mai bun meci al carierei, a fost o zi în care mi-a ieşit totul, iar acest lucru a făcut diferenţa'', a spus Andreescu la final.

''Am rămas concentrată de la început până la finalul meciului, nu aveam nimic de pierdut şi am intrat pe teren pentru a obţine victoria'', a mai spus Andreescu.

Jucătoarea de origine română, care de luni va fi în top 50 WTA, are cele mai multe victorii în acest an în circuitul profesionist feminin, 26 la număr.

Ea a atins finala turneului WTA de la Auckland, după victorii în faţa danezei Caroline Wozniacki şi a americancei Venus Williams, a câştigat turneul 125K de la Newport Beach (SUA), după o finală cu o altă reprezentantă a Canadei, Eugenie Bouchard, iar apoi a ajuns până în semifinale la Acapulco.

În penultimul act la Indian Wells, Andreescu o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 6 mondial, care a dispus în alt meci de cehoaica Marketa Vondrousova (61 WTA), în trei seturi, cu 4-6, 6-4, 6-4, după două ore şi 11 minute de joc. Vondrousova trecuse în optimi de numărul doi mondial, Simona Halep.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /