Tenis: Bianca Andreescu, sărbătorită în oraşul ei natal, după victoria de la US Open

Tenis: Bianca Andreescu, sărbătorită în oraşul ei natal, după victoria de la US Open

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, care a câştigat Openul Statelor Unite la tenis, după o finală cu americanca Serena Williams, a fost sărbătorită duminică în oraşul ei natal, Mississauga, din provincia Ontario, informează AFP.

"Sunt cu adevărat binecuvântată", a spus cu această ocazie tânăra jucătoare (19 ani), toată numai un zâmbet, în faţa adunării organizate pentru a celebra succesul său de la Flushing Meadows.

"Nu am ajuns aici peste noapte. A fost multă muncă grea şi sudoare, am întâmpinat multe dificultăţi", a adăugat ea.

"Dacă eu o pot face, dacă Serena o poate face, dacă Roger (Federer) o poate face, dacă Raptors (echipa de baschet din Toronto, campioana en titre a NBA) o poate face, atunci şi voi puteţi", a mai spus Bianca Andreescu, în aplauzele celor câteva sute de persoane prezente la eveniment.

Cu această ocazie, primăriţa din Mississauga, Bonnie Crombie, i-a înmânat Biancăi Andreescu cheile acestui oraş din apropiere de Toronto, urmând ca o stradă să poarte numele campioanei de la US Open.

"Bianca este o sursă de inspiraţie pentru toţi canadienii, dar în special pentru tinerii canadieni, deoarece ea a demonstrat că tinerii pot face toate lucrurile la care aspiră", a spus la rândul său, cu această ocazie, prim-ministrul canadian Justin Trudeau, aflat în campanie electorală pentru un al doilea mandat.

Bianca Andreescu a devenit prima jucătoare de tenis din Canada care a reuşit să câştige un titlu de Grand Slam în era open (începând din 1968), după ce a învins-o în finala de la US Open, cu 6-3, 7-5, pe Serena Williams, americanca ratând astfel şansa de a-şi trece în palmares al 24-lea trofeu major, un record pentru circuitul profesionist.

Graţie acestei victorii, Bianca Andreescu a urcat pe locul al cincilea în clasamentul WTA, după ce se afla pe cea de-a 200-a poziţie în urmă cu numai un an.

Înaintea victoriei Biancăi, Toronto Raptors a devenit, în luna iunie, prima echipă non-americană care cucereşte titlul de campioană a NBA.

Sloganul echipei de baschet din Toronto, "We the North" (Noi, Nordul) a fost de altfel deturnat pentru a sublinia victoria jucătoare cu origini române, fiind transformat în "She the Nord" (Ea, Nordul).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...