Tenis: Bianca Andreescu şi Angelique Kerber, în finala de la Indian Wells (WTA)

Tenis: Bianca Andreescu şi Angelique Kerber, în finala de la Indian Wells (WTA)

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, 18 ani, o va întâlni pe germanca Angelique Kerber în finala turneului de tenis WTA de la Indian Wells (California/SUA), dotat cu premii în valoare de 9.035.428 dolari.

Andreescu, revelaţia acestui început de sezon, a mai făcut vineri o victimă de marcă în semifinală, după victoria reuşită în faţa ucrainencei Elina Svitolina, numărul 6 mondial, cu 6-3, 2-6, 6-4.

''E incredibil să fiu în finală, nu de mult priveam toate aceste jucătoare la televizor, iar acum le înfrunt şi le înving. Este un vis devenit realitate'', a declarat Andreescu, născută în Canada din părinţi români.

''Nu am nimic de pierdut în finală, vor aborda acest meci cum le-am abordat pe toate în acest sezon, spunându-mi că îl pot câştiga'', a mai spus Bianca Andreescu.

Andreescu, numărul 60 mondial, poate câştiga primul său titlu din carieră, la unul dintre cele mai importante turnee din circuitul profesionist feminin.

Ea a început anul 2019 pe locul 152 în clasamentul mondial, iar în semifinale la Indian Wells a obţinut a 27-a victorie din acest sezon, mai mult decât oricare altă jucătoare.

În cealaltă semifinală, Angelique Kerber, numărul 8 mondial, a trecut de o altă revelaţie a acestui debut de sezon, elveţianca Belinda Bencic, cu 6-4, 6-2, după 67 de minute. Kerber, fost lider WTA, va încerca să câştige al 13-lea său titlu din carieră.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...