Tenis: Bianca Andreescu şi Ashleigh Barty, în finala turneului de la Miami (WTA)

Tenis: Bianca Andreescu şi Ashleigh Barty, în finala turneului de la Miami (WTA)

Finala turneului feminin de tenis de la Miami (WTA 1.000), dotat cu premii totale de 3.260.190 dolari, se va disputa între australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial şi deţinătoarea trofeului, şi jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.

Barty (24 ani) a trecut în semifinale de ucraineanca Elina Svitolina, numărul cinci mondial, cu 6-3, 6-3.

Barty, care a câştigat ultima ediţie a competiţiei, în 2019 (în 2020 turneul nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus), va încerca să câştige al zecelea său titlu din carieră în finala de sâmbătă.

Barty are acum şapte victorii în opt confruntări cu Svitolina, una dintre victorii consemnându-se chiar la Miami Open, în 2018, în optimile de finală.

În cealaltă semifinală, Bianca Andreescu, numărul 9 mondial, a învins-o pe grecoaica Maria Sakkari (25 WTA) cu 7-6 (7), 3-6, 7-6 (4), după două ore şi 42 de minute.

Andreescu (20 ani) a avut 4-1 în primul set, dar a fost egalată (4-4), iar în tiebreak a reuşit să încline balanţa (9-7) după ce a salvat două mingi de set. Jucătoarea canadiană a avut 3-1 şi în actul secund, dar Sakkari a dominat jocul şi a câştigat cinci ghemuri la rând. În decisiv, jucătoarea elenă a continuat să aibă iniţiativa şi a condus cu 4-2, însă Andreescu a restabilit echilibrul, fructificând în tiebreak a treia sa minge de meci.

Bianca Andreescu a făcut faţă unei noi partide-maraton după ce în sferturi a avut nevoie de două ore şi 25 de minute pentru a trece de Sara Sorribes Tormo.

Andreescu, campioană la US Open în 2019, după un an 2020 alb, din cauza accidentărilor şi a pandemiei de coronavirus, a revenit timid în competiţie în februarie, când s-a oprit în turul al doilea la Australian Open.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...