Tenis: Bulgarul Grigor Dimitrov, în finala Turneului Campionilor, alături de David Goffin

Tenis: Bulgarul Grigor Dimitrov, în finala Turneului Campionilor, alături de David Goffin

Tenismanul bulgar Grigor Dimitrov s-a calificat în finala Turneului Campionilor (ATP Finals) de la Londra, după ce l-a învins pe americanul Jack Sock, cu 4-6, 6-0, 6-3, vineri, în a doua semifinală a competiției.

Dimitrov (26 ani, 6 ATP) s-a impus după aproape două ore de joc (1 h 59 min) în fața lui Sock (25 ani, 9 ATP), care conducea cu 3-1 în meciurile directe. Americanul câștigase precedentele trei confruntări, în 2015 la Roland Garros (primul tur), în 2015 la Montreal (turul II) și anul acesta la Indian Wells (turul III). Dimitrov obținuse prima victorie în 2014, la Stockholm, în sferturi.

Într-o finală inedită, Dimitrov îl va înfrunta pe belgianul David Goffin, care a produs marea surpriză a turneului, prin victoria reușită sâmbătă în semifinala cu elvețianul Roger Federer, al doilea favorit, cu 2-6, 6-3, 6-4 .

Dimitrov, cap de serie numărul șase, și Goffin (26 ani, 8 ATP), cap de serie numărul șapte, s-au mai înfruntat de patru ori, bulgarul având 3-1 în meciurile directe. El a câștigat în 2014 în turul al treilea la US Open și anul acesta în sferturi la Australian Open și în finală la Sofia, Goffin învingând, tot anul acesta, la Rotterdam, în sferturi.

Va fi prima finală din istoria Turneului Campionilor disputată între debutanți la această competiție, Goffin fiind rezervă la ediția de anul trecut. Ultimul debutant care a câștigat titlul a fost spaniolul Alex Corretja, contra compatriotului său Carlos Moya, în 1998, când finala s-a jucat la Hanovra.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...