Tenis: Buzărnescu şi Ţig, calificate în optimi la Hiroshima (WTA)

Tenis: Buzărnescu şi Ţig, calificate în optimi la Hiroshima (WTA)

Jucătoarele române de tenis Mihaela Buzărnescu şi Patricia Ţig s-au calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Hiroshima (Japonia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Buzărnescu (31 ani, 125 WTA) a dispus în primul tur de bulgăroaica Viktoria Tomova (24 ani, 184 WTA) cu 6-1, 6-4, după o oră şi 14 minute de joc.

Românca nu i-a permis adversarei să îşi creeze nicio minge de break în acest meci, Mihaela beneficiind în schimb de 14 oportunităţi, din care a fructificat trei.

Buzărnescu a obţinut a treia victorie în tot atâtea confruntări cu Tomova, pe care a mai învins-o în 2011 la Dobrici (Bulgaria, ITF), în optimi, cu 6-3, 6-3, şi în 2017, la Izmir (Turcia, ITF), cu 7-5, 6-2.

Patricia Maria Ţig (25 ani, 140 WTA), venită din calificări, s-a impus în faţa japonezei Ayano Shimizu (21 ani, 251 WTA), beneficiara unui wild-card, cu 6-4, 6-2.

Ţig, care a făcut 6 duble greşeli, ca şi adversara sa, a încheiat conturile după o oră şi 22 de minute.

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 3.310 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre germanca Tatjana Maria, a cincea favorită, şi nipona Kurumi Nara.

Ţig şi-a asigurat un cec de 3.310 dolari şi 48 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi germanca Laura Siegemund, a opta favorită, victorioasă cu 6-4, 6-1 în faţa rusoaicei Valeria Savinîh. Siegemund are 2-1 în meciurile directe cu Ţig, singura victorie a româncei venind vara aceasta, în semifinale la Bucureşti, cu 6-3, 6-1.

Tot marţi, Sorana Cîrstea va juca în primul tur la Hiroshima contra spaniolei Sara Sorribes Tormo, cap de serie numărul şapte.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…