Tenis: Calificare dramatică pentru Simona Halep în optimi la Toronto (WTA)

Tenis: Calificare dramatică pentru Simona Halep în optimi la Toronto (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat dramatic în optimile de finală ale turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2,83 milioane dolari, după ce a învins-o pe americanca Jennifer Brady, cu 4-6, 7-5, 7-6 (5).

Halep (27 ani), deţinătoarea titlului la Rogers Cup (câştigat anul trecut la Montreal), a avut nevoie de două ore şi 26 de minute pentru a obţine victoria în primul său meci de simplu jucat după titlul cucerit la Wimbledon.

Replica dată de americanca venită din calificări (24 ani, 76 WTA), care a servit excelent în cea mai mare parte a meciului, lipsa de ritm a româncei, care a greşit mult, au făcut ca meciul să fie unul disputat pe muchie de cuţit.

Brady, mai conectată la meci, a început foarte bine şi a condus cu 3-0, dar Halep a revenit şi a restabilit egalitatea, 3-3. Americanca a condus cu 4-3 şi 5-4, reuşind să îşi adjudece setul cu 6-4, după un nou break.

Halep a avut un debut de act secund bun, a condus cu 2-0, dar Brady a câştigat trei ghemuri la rând. Halep s-a mobilizat şi a avut momente splendide de joc, desprinzându-se la 5-3. Românca a servit pentru set (5-4), dar Brady a reuşit un break la zero (5-5). Halep a câştigat din nou contra serviciului şi a luat setul cu 7-5, după ce a salvat o minge de 6-6.

Halep a dominat prima parte a setului decisiv, a condus cu 4-0, dar lipsa condiţiei fizice a dus la o nouă cădere în jocul său, iar Brady a reuşit cinci ghemuri consecutive. Halep a avut apoi 6-5, dar jocul a ajuns în tiebreak, unde a reuşit să încline balanţa şi să se impună cu 7-5.

Românca a primit îngrijiri medicale la gamba piciorului stâng, după setul al doilea.

Halep a avut un as, a făcut 3 duble greşeli, în timp ce Brady a reuşit 5 aşi, a comis 4 duble greşeli, fostul lider mondial având procentaje modeste la serviciu. Braydu a contabilizat 31 de mingi direct câştigătoare, iar Halep a avut 21, dar americanca a avut şi mai multe erori neforţate, 39 faţă de 33 ale româncei.

Halep şi-a asigurat un cec de 29.120 dolari şi 105 puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre croata Donna Vekic şi rusoaica Svetlana Kuzneţova.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...