Tenis: Calificările de la Australian Open, perturbate de fum şi ploaie

Tenis: Calificările de la Australian Open, perturbate de fum şi ploaie

Meciurile din calificări şi antrenamentele programate miercuri la Melbourne, pentru primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, au fost perturbate de fumul degajat de incendiile de vegetaţie, iar apoi de ploaia consistentă care a căzut, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Meciurile a cinci jucători români au fost afectate din aceste motive. Partida dintre româncele Irina Bara şi Laura Paar, din primul tur al calificărilor, a fost întreruptă la scorul de 7-6 (8-6), 4-0 pentru cea din urmă, după o oră şi 44 de minute. Meciul Patriciei Ţig a fost suspendat la scorul de 6-2, 4-1 şi avantaj pentru tânăra jucătoare canadiană Leylah Fernandez. Tot miercuri erau programaţi să joace în primul tur Elena-Gabriela Ruse (contra americancei Usue Maitane Arconada) şi Marius Copil (împotriva taiwanezului Tung-Lin Wu), dar partidele lor au fost reprogramate.

Fumul produs de incendiile de vegetaţie din Australia a întrerupt programul de la Melbourne pentru a doua zi consecutiv, existând tot mai multe temeri legate de desfăşurarea turneului, care urmează să debuteze pe 20 ianuarie.

Locuitorii din metropola australiană au primit măşti pentru filtrarea aerului, iar zeci de zboruri au fost anulate la Melbourne din cauza vizibilităţii reduse.

Miercuri dimineaţa se putea încă simţi mirosul de fum, astfel că organizatorii au decis să amâne meciurile din calificări până la ora locală 13:00 (04:00, în România). Condiţiile s-au îmbunătăţit în jurul prânzului şi meciurile au putut începe, chiar dacă nu în condiţii ideale.

În cursul după-amiezii a venit o ploaie consistentă care a forţat organizatorii să suspende meciurile aflate în desfăşurare şi să anuleze programul pentru restul zilei, cu speranţa unui aer mai curat joi.

Există, de asemenea, speranţe că ploile vor ajunge şi în partea sud-estică a ţării, unde există zeci de focare care devastează zone extinse de vegetaţie.

Incendiile din Australia au prefăcut în scrum peste 2.000 de case şi au ars 10 milioane de hectare, o suprafaţă mai mare decât Coreea de Sud sau Portugalia, luând şi 28 de vieţi.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...