Tenis: Campionul olimpic Alexander Zverev, eliminat în optimile de finală la Australian Open

Tenis: Campionul olimpic Alexander Zverev, eliminat în optimile de finală la Australian Open

Tenismanul german Alexander Zverev, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost eliminat în optimile de finală la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, fiind învins în trei seturi, 6-3, 7-6 (7/5), 6-3, de canadianul Denis Shapolvalov, duminică la Melbourne.

Zverev, numărul 3 mondial, s-a înclinat după 2 ore şi 24 minute de joc în faţa tânărului jucător nord-american (22 ani), aflat pe locul 14 în clasamentul ATP.

Semifinalist anul trecut la Wimbledon (cel mai bun rezultat al său de până acum într-un turneu major), Shapovalov nu a mai trecut niciodată până acum de turul al treilea în competiţia de la antipozi.

Denis Shapovalov se va duela pentru un loc în semifinale cu spaniolul Rafael Nadal, numărul 5 mondial, care a dispus la rândul său în optimi cu 7-6 (16/14), 6-2, 6-2, de francezul Adrian Mannarino (69 ATP).

Openul Australiei este singurul turneu major pe care Nadal (35 ani) - codeţinător al recordului de titluri de Grand Slam (20) împreună cu Novak Djokovic şi Roger Federer - l-a câştigat doar o singură dată în cariera sa (în 2009).

Campionul iberic a sosit la Melbourne după un sezon 2021 marcat de o accidentare la picior şi apoi de o infectare cu Covid-19, în luna decembrie. Însă, în absenţa rivalilor săi principali (Djokovic şi Federer), Rafael Nadal este unul dintre candidaţii serioşi la cucerirea trofeului. În caz de succes, spaniolul va stabili un nou record în Marele Şlem, cu 21 de titluri.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria