Tenis: Carla Suarez Navarro visează să joace la Jocurile Olimpice după tratamentul împotriva cancerului

Tenis: Carla Suarez Navarro visează să joace la Jocurile Olimpice după tratamentul împotriva cancerului

Jucătoarea spaniolă de tenis Carla Suarez Navarro, fostă numărul 6 mondial, a anunţat că visează să revină în competiţie după tratamentul de cancer pe care l-a urmat în ultimele luni, iar Jocurile Olimpice programate în această vară la Tokyo ar fi o ocazie ideală pentru a pune capăt carierei sale, informează Reuters.

În luna septembrie a anului trecut, Suarez Navarro a dezvăluit că a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin (un tip de cancer) în fază incipientă şi va urma chimioterapie timp de şase luni.

În vârstă de 32 ani, jucătoarea spaniolă a disputat ultima sa partidă oficială în februarie 2020, iar acum se află pe locul 85 în lume. Ea va fi nevoită, însă, să lupte pe teren pentru calificarea la olimpiada japoneză, în condiţiile în care la Tokyo vor fi prezente primele 56 de jucătoare ale lumii, pe baza clasamentului WTA din luna iunie.

"Nu vreau ca oamenii să-şi amintească de mine pe un pat de spital, aşa că ar vrea să particip din nou la un turneu mare. Ar fi un vis să fac asta la Jocurile Olimpice şi să spun 'la revedere' familiei tenisului şi, de asemenea, tuturor fanilor mei", a declarat Carla Suarez Navarro pentru BBC Radio 5 Live.

Iberica a revenit la antrenamente în luna decembrie, alături de italianca Sara Errani, la Barcelona, după ce medicii i-au recomandat să practice în continuare activităţile fizice şi tenisul, iar acum aşteaptă cu nerăbdare să revină în circuit.

"Voi simţi atât de multă bucurie şi fericire când va veni acel moment. Voi fi recunoscătoare şi puţin nervoasă să mă aflu din nou pe teren", a mai spus Carla Suarez Navarro.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...