Tenis: Carlos Alcaraz, cel mai tânăr câştigător al turneului ATP Masters 1.000 de la Miami

Tenis: Carlos Alcaraz, cel mai tânăr câştigător al turneului ATP Masters 1.000 de la Miami

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a devenit, la 18 ani, cel mai tânăr câştigător al turneului ATP Masters 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8.584.055 de dolari, în finala căruia l-a învins duminică în două seturi, 7-5, 6-4, pe norvegianul Casper Ruud.

Alcaraz, considerat succesorul lui Rafael Nadal în tenisul iberic, a cucerit cu această ocazie al treilea său titlu în circuitul profesionist, cel mai prestigios de până acum, după cele obţinute pe zgură la Rio de Janeiro (Brazilia), în februarie, şi Umag (Croaţia), anul trecut.

"Nu am cuvinte să descriu ceea ce simt acum. Este atât de special să câştig primul meu Masters 1.000 aici, la Miami. Am o echipă incredibilă alături de mine, precum şi familia mea. Sunt atât de fericit pentru această victorie şi pentru echipa mea", a declarat Alcaraz, care impus după o oră şi 52 de minute în finala de duminică.

Jucătorul iberic este cel mai tânăr campion masculin de la Miami, în istoria de 37 de ani a acestui eveniment şi, totodată, al treilea cel mai tânăr campion ATP Masters 1.000 în general, cuprinzând 283 de astfel de turnee începând din 1990, conform ATP Tour.

Sârbul Novak Djokovic, actualul lider al clasamentului mondial, a cucerit trofeul la Miami în 2007, la vârsta de 19 ani.

Primul spaniol care reuşeşte să se impună în competiţia din Florida, Carlos Alcaraz va urca începând de luni pe cea de-a 11-a poziţie în ierahia ATP, cea mai înaltă atinsă până acum în cariera sa.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...