Tenis: Carlos Alcaraz, în locul lui Rafael Nadal în echipa de Cupa Davis a Spaniei

Tenis: Carlos Alcaraz, în locul lui Rafael Nadal în echipa de Cupa Davis a Spaniei

Rafael Nadal, accidentat la piciorul stâng, nu a fost convocat la echipa de tenis a Spaniei pentru a disputa faza finală a Cupei Davis, între 25 noiembrie şi 5 decembrie, fiind înlocuit de tânărul Carlos Alcaraz (18 ani), a anunţat luni căpitanul Sergi Bruguera, transmite AFP.

Alcaraz, locul 42 mondial, li se va alătura lui Pablo Carreno, Roberto Bautista Agut, Feliciano Lopez şi Marcel Granollers, a indicat Bruguera într-o conferinţă de presă, la sediul Consiliului Superior al Sportului (CSD) din Spania.

Spania va încerca să-şi apere coroana obţinută în 2019, a şasea Cupă Davis din palmaresul său.

La începutul lui septembrie, Nadal a anunţat pe Instagram că a urmat un tratament la un picior care îl va ţine "departe de teren mai multe săptămâni".

Pe 20 august, tenismanul, atunci N.4 mondial, a declarat că pune capăt sezonului din cauza durerilor la piciorul stâng, care l-au împiedicat practic să participe la competiţii după eliminarea sa în semifinale la Roland Garros în luna iunie.

Potrivit presei spaniole, Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss, o boală degenerativă care provoacă deformarea unuia dintre oasele situate în partea centrală a piciorului. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat