Tenis: Casey Dellacqua a anunţat că îşi încheie cariera de jucătoare

Tenis: Casey Dellacqua a anunţat că îşi încheie cariera de jucătoare

Jucătoarea australiană de tenis Casey Dellacqua a anunţat, marţi, că pune capăt carierei sportive la vârsta de 33 de ani, relatează site-ul WTA.

Într-o postare video pe Facebook, Dellacqua a precizat că se retrage cu efect imediat pentru a petrece mai mult timp cu familia sa.


''E ceva la care m-am gândit de mai mult timp'', a mărturisit jucătoarea, care intenţionează să acorde mai mult timp partenerei sale, Amanda Judd, şi copiilor Blake şi Andie. ''Simt, cu siguranţă, că e timpul potrivit să agăţ rachetele în cui şi să fiu mamă. E timpul să petrec timpul alături de familie, mai ales acum când copiii sunt mici'', a explicat Dellacqua.

Cea mai bună clasare reuşită de Casey Dellacqua a fost locul 26, în septembrie 2014, dar a dedicat mai mult timp carierei de dublu după o accidentare suferită la cap în 2015, la China Open.

În februarie, Dellacqua a ajutat echipa Australiei să învingă Ucraina în Fed Cup, jucând alături de Ashleigh Barty.

Dellacqua a făcut pereche cu americanul Scott Lipsky şi cei doi au câştigat proba de dublu mixt în 2011 la Roland Garros, palmaresul său cuprinzând şi şapte finale de Grand Slam la dublu, inclusiv trei la Roland Garros.

Dellacqua şi Barty au reuşit să devină anul trecut prima pereche australiană care joacă o finală la Roland Garros în ultimii 46 de ani, dar a fost şi prima pereche australiană care s-a calificat în cele patru finale feminine de Grand Slam în era open.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)

Sursa foto: Casey Dellacqua / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale