Tenis: ''Cea mai importantă sursă de motivaţie'' pentru Medvedev este să-l învingă pe Djokovic

Tenis: ''Cea mai importantă sursă de motivaţie'' pentru Medvedev este să-l învingă pe Djokovic

"Cea mai importantă sursă de motivaţie" pentru Daniil Medvedev este să-l învingă duminică pe Novak Djokovic în finala Australian Open, a declarat vineri tenismanul rus, citat de AFP.

Medvedev, 25 de ani, s-a calificat vineri în a doua sa finală majoră, eliminându-l pe Stefanos Tsitsipas, 6-4, 6-2, 7-5. El a cedat în faţa lui Rafael Nadal după cinci seturi în finala US Open 2019.

Începând din noiembrie, Medvedev i-a învins pe toţi tenismenii din Top 10 cu excepţia lui Roger Federer, care nu a jucat în această perioadă. Întrebat dacă acest lucru îi dă încredere, el a răspuns: "Sunt efectiv mulţumit de mine fiindcă îmi amintesc de perioada când jucam bine, eram în primele 20 sau 30 de locuri în clasamentul ATP, însă aveam dificultăţi cu jucătorii din Top 10. (...) Legat de încredere, e întotdeauna bine să-i baţi pe toţi, fiindcă poate lumea începe să se teamă de tine. În unele cazuri dimpotrivă, vor dori mai mult să te bată."

În opinia lui, duminică Djokovic va avea prima şansă: "Va fi favorit, mai ales fiindcă nu a pierdut în finală la Melbourne. De opt ori a ajuns în semifinale şi de fiecare dată a câştigat turneul. Eu sunt challenger-ul şi sunt foarte bucuros pentru asta. De când am jucat prima oară împotriva lui, când eram pe locul 60, meciurile noastre au fost întotdeauna dificile din punct de vedere fizic şi mental. Şi e unul din cei mai buni jucători din toate timpurile, aşa că să-l întâlnesc în finală e super. Dar şi eu voi fi sub presiune, fiindcă îmi doresc să câştig primul meu titlu major. El vrea să-l câştige pe al 18-lea. Când Novak spune că nu va ceda niciun punct, trebuie să-l credem! Deci ştiu că pentru a-l învinge, va trebui să joc cel mai bun tenis al meu şi să stau foarte bine din punct de vedere fizic timp de patru sau cinci ore. Aş spune că a câştiga un turneu de Mare Şlem contra unui jucător ca Novak este o mare sursă de motivaţie, şi aş spune că este cea mai importantă. Îl apreciez pe Novak ca jucător şi ca om. În general însă, nu am nimic de pierdut. Şi consider că atunci când nu mai sunt decât doi jucători, şansele sunt de 50-50."

Comentând faptul că Djokovic a avut probleme musculare în timpul acestui turneu, rusul a remarcat că Djokovic l-a dominat joi, în semifinală, pe Aslan Karaţev. "A spus că s-a simţit foarte bine. Aşa că nu, nu mă aştept ca meciul să fie mai uşor datorită condiţiei lui fizice", a declarat el.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”