Tenis: Coco Gauff, în fruntea echipei SUA pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tenis: Coco Gauff, în fruntea echipei SUA pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tânăra şi promiţătoarea jucătoare Cori "Coco" Gauff va face parte din selecţionata americană de tenis la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august) în care, pentru prima dată în 20 de ani, nu va apărea niciuna dintre surorile Williams, a anunţat Comitetul Olimpic din Statele Unite, citat de AFP.

Echipa americană de tenis, compusă din doisprezece membri, va fi alcătuită printre alţii din Jennifer Brady, finalistă anul acesta la Australian Open, Jessica Pegula şi Alison Riske la feminin, Tommy Paul, Frances Tiafoe, Tennys Sandgren şi Marcos Giron la masculin.

Coco Gauff (17 ani), cap de serie numărul 20 la Wimbledon, s-a calificat joi în turul al treilea al turneului londonez de Mare Şlem, după ce a învins-o în două seturi pe rusoaica Elena Vesnina (6-4, 6-3).

Serena Williams, campioană olimpică la simplu în 2012, la Londra, pe terenurile cu iarbă de la Wimbledon, unde a abandonat marţi din cauza unei accidentări, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că nu va participa la Jocuri, unde a cucerit şi trei medalii de aur la dublu, alături de sora sa Venus, care a urcat la rândul ei pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la simplu, cu ocazia JO de la Sydney (2000).

Statele Unite au câştigat în total 39 de medalii olimpice la tenis, 21 dintre ele de aur.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”