Tenis: Comentatorul care a comparat-o pe Venus Williams cu o gorilă a dat în judecată ESPN

Tenis: Comentatorul care a comparat-o pe Venus Williams cu o gorilă a dat în judecată ESPN

Comentatorul de tenis Doug Adler a dat în judecată fostul său angajator, canalul de televiziune ESPN, la săptămâni după ce a făcut o remarcă interpretată de unii ca rasistă la adresa americancei Venus Williams la Australian Open, relatează Reuters.

Adler, dat afară de ESPN pentru care comenta primul Grand Slam al anului, și-a cerut scuze despre cum a vorbit despre Venus, dar susține în continuare că a descris stilul agresiv al finalistei de la Melbourne ca un ''efect de gherilă'' și în niciun caz nu a comparat-o cu o ''gorilă''.

Avocatul lui Adler, David Ring, susține că acea remarcă a trecut neobservată până când a fost evocată pe o rețea de socializare: ''Atunci cumva pe Twitter cineva a spus că el a făcut-o gorilă pe Venus. ESPN l-a concediat a doua zi pentru ceva ce n-a spus. Doug Alder și-a pierdut serviciul și reputația. Când ESPN l-a concediat a devenit brusc tipul dat afară pentru o remarcă rasistă pe care nu a făcut-o niciodată''.

Adler, un fost jucător de tenis până în timpul facultății, înainte de a se dedica televiziunii, a depus plângerea marți la un tribunal din Los Angeles.

David Ring susține că utilizarea unei ''tactici de gherilă'' în tenis este o noțiune folosită frecvent pentru a descrie un stil agresiv de joc, iar ESPN a cedat presiunii mediatice și a crezut în mod eronat că Adler a utilizat cuvântul gorilă pentru a o descrie pe Venus Williams, ceea ce în final au adus prejudicii financiare și emoționale serioase clientului său.

AGERPRES/ (autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu