Tenis: Dacă vrei să câştigi, nu trebuie să renunţi, a declarat Simona Halep după victoria cu Viktorija Golubic

Tenis: Dacă vrei să câştigi, nu trebuie să renunţi, a declarat Simona Halep după victoria cu Viktorija Golubic

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, vineri, după calificarea în semifinalele turneului Melbourne Summer Set 1 (WTA 250), că ''dacă vrei să câştigi, nu trebuie să renunţi''.

Fostul lider mondial a câştigat la mare luptă meciul cu elveţianca Viktorija Golubic, scor 6-2, 5-7, 6-4, la Melbourne Park, după două ore şi 35 de minute.

''Am simţit că nimic nu merge azi, serviciul meu a fost de rahat, mă scuzaţi pentru acest cuvânt. M-am luptat cu mine însumi azi, mi-a fost dificil să îmi controlez emoţiile, ea m-a pus în situaţia asta, a pus presiune pe mine şi mi-a fost dificil să îi fac faţă, dar dacă vrei să câştigi nu trebuie să renunţi şi am reuşit asta azi şi sunt fericită'', a declarat Halep pe teren, imediat după meci. Românca a făcut nu mai puţin de 11 duble greşeli în acest meci.

''A fost foarte dificil, trebuie să recunosc. Nu am crezut că pot câştiga acest meci, dar am luptat până la final. Sunt foarte mândră de acest lucru, pentru că am lucrat mult în trecut în această direcţie'', a mai spus Halep, a doua favorită a turneului de la Melbourne.

Fostul lider mondial a lăudat prestaţia avută de Golubic (29 ani, 43 WTA), cap de serie numărul şase: "A jucat incredibil, a luptat până la final şi are tot meritul pentru acest meci frumos. Sunt bucuroasă că am putut fi un pic mai puternică la final. Victoria aceasta înseamnă mult pentru mine".

Halep (20 WTA) a avut cuvinte frumoase şi despre atmosfera în care s-a jucat meciul: ''E foarte frumos că se joacă pe Rod Laver Arena înainte de Australian Open, dar nu mai sunt în top 10 şi nu cred că voi juca aici când va începe turneul. E foarte plăcut să fiu din nou aici, cum am mai spus, Australia are o parte în inima mea, pentru că am avut un antrenor mare (Darren Cahill, n. red.) timp de câţiva ani. E plăcut să fiu aici şi să fiu sănătoasă, chiar dacă azi nu am jucat cel mai bun tenis al meu''.

În semifinale, Simona Halep o va înfrunta pe chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 126 WTA), victorioasă cu 7-6 (1), 7-6 (6) în faţa croatei Ana Konjuh.
AGERPRES (V, AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”