Tenis: Dimitrov și Kyrgios, calificați în finală la Cincinnati (ATP)

Tenis: Dimitrov și Kyrgios, calificați în finală la Cincinnati (ATP)

Tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, numărul 11 mondial, s-a calificat pentru prima oară în cariera sa în finala unui Masters 1.000 ATP, învingându-l în două seturi, 7-6 (7/4), 7-6 (12/10), pe americanul John Isner, sâmbătă, în semifinalele turneului de la Cincinnati (SUA), dotat cu premii totale de 4,97 milioane dolari.

Grigor Dimitrov

Dimitrov (26 ani) se va lupta pentru câștigarea trofeului cu australianul Nick Kyrgios, ocupantul locului 23 ATP, care a dispus în penultimul act, cu 7-6 (7/3), 7-6 (7/4), de spaniolul David Ferrer, după ce trecuse în sferturi de un alt jucător iberic, Rafael Nadal, principalul favorit al competiției și viitorul număr unu mondial.

Bulgarul are în palmares șase titluri ATP, două dintre ele cucerite în acest an, la Brisbane și Sofia, în timp ce Kyrgios (22 ani), aflat la rândul său la prima finală de Masters 1.000, speră să obțină duminică al patrulea trofeu din cariera sa.

Nick Kyrgios

Grigor Dimitrov și Nick Kyrgios s-au mai întâlnit o singură dată până acum în circuitul profesionist, în primul tur al ediției 2015 de la Indian Wells, victoria revenind atunci bulgarului, în trei seturi (7-6, 3-6, 7-6).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria