Tenis: Djokovic a fost victima 'unei vânători de vrăjitoare', afirmă preşedintele Serbiei

Tenis: Djokovic a fost victima 'unei vânători de vrăjitoare', afirmă preşedintele Serbiei

Tenismanul Novak Djokovic a fost victima "unei vânători de vrăjitoare în adevăratul înţeles al cuvântului, împotriva unei persoane şi a unei ţări", a declarat duminică preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, care l-a susţinut ferm pe jucător după izbucnirea scandalului ce a dus la expulzarea acestuia din Australia, scrie AFP.

"Am vorbit mai devreme cu Novak Djokovic după decizie şi îl încurajez. Aşteptam cu nerăbdare să-l vedem revenind în ţara lui unde va fi mereu binevenit", a afirmat Vucic.

El s-a enervat din cauza deciziei autorităţilor australiene de a-l expulza pe N.1 mondial al tenisului masculin, care nu este vaccinat împotriva Covid-19.

"Ei cred că după ce l-au maltratat în aceste zece zile, l-au umilit pe Djokovic. S-au umilit singuri, Djokovic poate să se întoarcă în ţara lui cu capul sus şi să privească pe toată lumea drept în ochi", a spus Vucic.

Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia.

Sârbul a recunoscut, miercuri, că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Novak Djokovic deţine recordul de titluri de Mare Şlem câştigate (20), împreună cu Rafael Nadal şi Roger Federer. Djokovic este şi deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre.

"Sunt extrem de dezamăgit", a reacţionat Djokovic într-un comunicat. "Respect decizia Tribunalului şi voi coopera cu autorităţile competente în ceea ce priveşte plecarea mea din ţară", a adăugat tenismanul.

Numeroşi sârbi au fost furioşi după decizia autorităţilor australiene.

"Este o farsă" care "nu are nimic de-a face cu sportul", a declarat Nebojsa Viskovic, un ziarist care se ocupă de sport, mai ales de tenis. "Toate criticile că este vaccinat sau nu stau în picioare", a continuat el.

"Decizia asta nu e o surpriză, dar e totuşi ruşinoasă", crede Jadranka Misic, un sociolog de 29 de ani din Belgrad.

În opinia lui Milovan Jankovic, un iubitor al tenisului, Australia şi Australian Open au obţinut o victorie a la Pyrrhus.

"Turneul va fi ridicol fără campionul en titre, de nouă ori câştigător. Dacă aş fi Djokovic, n-aş mai pune niciodată piciorul în Australia", a adăugat vânzătorul în vârstă de 57 de ani.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...