Tenis: Djokovic a jucat doar un set în turneul demonstrativ de la Adelaide

Tenis: Djokovic a jucat doar un set în turneul demonstrativ de la Adelaide

Numărul unu mondial în tenisul profesionist masculin, sârbul Novak Djokovic, a jucat doar un set contra italianului Jannik Sinner, vineri, în turneul demonstrativ de la Adelaide (Australia), care are loc sub titlul ''Day at the Drive'', transmite Reuters.

La prima competiţie după încheierea perioadei de carantină premergătoare turneului Australian Open, Djokovic a fost înlocuit de compatriotul său Filip Krajinovic din cauza faptului că liderul ATP a făcut bătături la o mână. Krajinovic a câştigat cu 6-3 primul set, desfăşurat în faţa a 4.000 de spectatori, după Djokovic a apărut pe teren şi a continuat meciul, câştigând şi el un set cu acelaşi scor, 6-3.

''Îmi pare său că nu am intrat de la început pe teren. Am avut nevoie de ceva tratament cu fizioterapeutul, nu m-am simţit prea bine în ultimele două zile şi nu ştiam cum voi reacţiona'', a mărturisit Djokovic.

Sârbul a părut totuşi nestingherit de bătătura din palma mâinii drepte: ''Nu e uşor, dar suntem sportivi profesionişti, am învăţat de-a lungul timpului să jucăm cu dureri. Rămâne de văzut dacă durerea este suportabilă sau nu. Venind după o perioadă de antrenamente grele şi având înainte ATP Cup şi Australian Open, nu vreau să risc prea mult''.

În alt meci demonstrativ, americanca Serena Williams a învins-o pe japoneza Naomi Osaka cu 6-2, 2-6, 10-7, ambele jucătoare declarându-se încântate că pot juca în faţa fanilor.


Foto: (c) KELLY BARNES / EPA

''Nu am mai jucat cu spectatori de peste un an, deci a trecut foarte multă vreme'', a precizat Williams, care a petrecut perioada de izolare alături de fiica sa de trei ani.

Evenimentul ''Day at the Drive'' continuă vineri cu meciurile Rafael Nadal - Dominic Thiem, Venus Williams - Irina Begu şi Simona Halep - Ashleigh Barty.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina