Tenis: Djokovic îl vede pe Alcaraz ca pe unul dintre favoriţii la câştigarea Roland Garros

Tenis: Djokovic îl vede pe Alcaraz ca pe unul dintre favoriţii la câştigarea Roland Garros

Numărul 1 mondial ATP, sârbul Novak Djokovic, l-a apreciat pe tânărul jucător spaniol Carlos Alcaraz, aflat pe un puternic trend ascendent în utimul timp, considerând că acesta este printre favoriţii la câştigarea Roland Garros, scrie Reuters.

Alcaraz (19 ani), învingător în finala turneului ATP de la Madrid în faţa germanului Alexander Zverev (6-3, 6-1), a anunţat duminică seară că renunţă la turneul Masters 1.000 de la Roma, din această săptămână, ca să fie pregătit "sută la sută" pentru turneul de Mare Şlem de la Roland Garros (22 mai-5 iunie).

Djokovic l-a descris pe Alcaraz drept un "jucător complet".

"Cu siguranţă este un jucător special. Deja a spart topul ATP, este în creştere puternică, aş putea spune că este cel mai bun jucător din lume la acest moment", a arătat Djokovic.

"La Roland Garros, el este cu siguranţă unul dintre principalii favoriţi, fără îndoială, chiar dacă până acum nu a ajuns niciodată în fazele superioare. Cu tot ceea ce a realizat până acum, merită să fie numit unul dintre favoriţi", spune sârbul.

Carlos Alcaraz a urcat pe locul 6 în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti (ATP), publicat luni, în care lider este în continuare sârbul Novak Djokovic.

Alcaraz a ajuns la patru titluri câştigate în acest an, după cele de la Rio, Miami şi Barcelona. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”