Tenis: Djokovic şi Federer se vor evita până în finală la Wimbledon, conform tragerii la sorţi

Tenis: Djokovic şi Federer se vor evita până în finală la Wimbledon, conform tragerii la sorţi

Sârbul Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer se vor evita până la o ipotetică finală în turneul de tenis de Mare Şlem de la Wimbledon, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri la All England Club, informează agenţia EFE.

Cele două vedete ale circuitului masculin de tenis au disputat finala ultimei ediţii de la Wimbledon, desfăşurată în 2019, la care Djokovic a cucerit al cincilea său trofeu pe iarba londoneză, după un meci câştigat în cinci seturi în faţa lui Federer: 7-6 (7/5), 1-6, 7-6 (7/4), 4-6, 13-12 (7/3).

Djokovic, care speră să egaleze recordul de 20 de trofee de Grand Slam, deţinut de Federer împreună cu spaniolul Rafael Nadal (care a declarat forfait pentru ediţia din acest an), îl va avea ca adversar în primul tur pe britanicul Jack Draper, finalist în 2018 la juniori.

Federer va începe la rândul său campania de la Wimbledon, unde a câştigat nouă titluri, împotriva francezului Adrian Mannarino, pe care l-a învins în toate cele şase meciuri directe disputate anterior.

Sârbul l-ar putea întâlni în turul secund pe sud-africanul Kevin Anderson, în sferturile pe rusul Andrei Rublev, iar în semifinale pe grecul Stefanos Tsitsipas, cu care s-a luptat recent pentru trofeu la Roland Garros.

În schimb, elveţianul ar urma să joace cu rusul Daniil Medvedev în sferturi şi cu germanul Alexander Zverev sau italianul Matteo Berrettini în semifinale.

Mevedev, cap de serie numărul 2 la turneul londonez, va debuta împotriva germanului Jan-Lennard Struff, care l-a învins recent în turneul de la Halle, în timp ce Zverev îşi va începe campania printr-un duel cu olandezul Tallon Griekspoor.

Tsitsipas va juca în primul tur cu americanul Frances Tiafoe, iar Rublev îl va avea ca adversar pe argentinianul Federico Delbonis.

Britanicul Andy Murray, dublu câştigător al trofeului la Wimbledon, unde nu a mai evoluat din 2017 şi căruia organizatorii i-au acordat acum o invitaţie, va debuta împotriva georgianului Nikoloz Basilaşvili.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…