Tenis: Dominic Thiem s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros

Tenis: Dominic Thiem s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros

Tenismanul austriac Dominic Thiem s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, cu 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5, sâmbătă, pe terenul Philippe-Chatrier.

Thiem va juca a doua sa finală consecutivă la Paris, urmând să îl înfrunte pe spaniolul Rafael Nadal, numărul doi în lume, cel care câştiga titlul anul trecut după trei seturi, cu 6-4, 6-3, 6-2.

Dominic Thiem, numărul patru ATP, a reuşit să câştige după 4 ore şi 13 minute de joc efectiv o semifinală desfăşurată în condiţii speciale, perturbată de ploaie în mai multe rânduri. Meciul a început vineri, întrerupându-se la scorul de 3-1 pentru austriac în setul al treilea. Partida s-a întrerupt şi sâmbătă , la 4-1 pentru Thiem în setul cinci, după care Djokovic a revenit şi a egalat, 5-5, dar austriacul şi-a făcut serviciul la zero şi apoi a încheiat meciul după câteva erori ale lui Djokovic.

Sârbul a ratat astfel şansa de câştiga cele patru turnee de Mare Şlem la rând, după ce a obţinut titlurile de la Wimbledon şi US Open în 2018, respectiv Australian Open în 2019. El a mai reuşit acest lucru în 2015-2016 (Wimbledon, US Open, Australian Open, Roland Garros).

În prima semifinală de vineri, Nadal l-a întrecut în minimum de seturi pe elveţianul Roger Federer , numărul trei mondial, cu 6-3, 6-4, 6-2. Rafael Nadal este jucătorul cu cele mai multe titluri cucerite la Roland Garros, 11. Ibericul a câştigat toate finalele jucate pe zgura de la Roland Garros şi are 8-4 în meciurile directe cu Thiem, dar austriacul l-a învins în acest an la Barcelona, cucerind apoi trofeul.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...