Tenis: Elina Svitolina, învinsă de Leylah Fernandez în sferturile de finală la US Open

Tenis: Elina Svitolina, învinsă de Leylah Fernandez în sferturile de finală la US Open

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina, care a eliminat-o pe românca Simona Halep în optimile de finală ale US Open, a ratat calificarea în semifinalele ultimului turneu de Mare Şlem al anului, fiind învinsă în trei seturi, 6-3, 3-6, 7-6 (7/5) de canadianca Leylah Fernandez, marţi la New York.

La 19 ani, Fernandez a devenit cea mai tânără semifinalistă de la US Open, după rusoaica Maria Şarapova, în 2005.

Britanica Emma Răducanu (18 ani), venită din calificări, va avea ocazia să doboare acest record miercuri, dacă va reuşi să o elimine pe elveţianca Belinda Bencic, campioana olimpică en titre.

Leylah Fernandez este a treia jucătoare canadiană care accede în penultimul act la Flushing Meadows, după Carling Bassett-Seguso (1984) şi Bianca Andreescu, care a cucerit trofeul în 2019.

Reprezentanta "frunzei de arţar" se va lupta pentru un loc în marea finală cu belarusa Arina Sabalenka, favorita numărul 2, care a dispus cu 6-1, 6-4 de cehoaica Barbora Krejicikova, campioana en titre de la Roland Garros, în cealaltă partidă in sferturile de finală programată marţi.

Sabalenka (23 ani), semifinalistă anul acesta la Wimbledon, a încheiat cu un as meciul cu Krejicikova, după o oră şi 23 minute de joc, în aplauzele publicului prezent pe arena Arthur Ashe.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...