Tenis: Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea la Australian Open

Tenis: Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea la Australian Open

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, numărul 18 mondial, s-a oprit în turul al doilea al turneului Australian Open, fiind învinsă în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-3, de Danka Kovinic din Muntenegru, într-o partidă disputată joi la Melbourne.

Răducanu, campioana de la US Open, a comis multe erori, având probleme în special la serviciu.

Britanica a început foarte bine meciul şi a condus cu 3-0, dar apoi a pierdut cinci ghemuri la rând şi primul set cu 4-6. Răducanu (19 ani) a condus şi în debutul actului secund (2-0), dar a fost egalată apoi, 4-4, reuşind să încline balanţa pe (6-4) final şi să egaleze situaţia la seturi. În decisiv, Emma şi-a pierdut serviciul de două ori şi nu a mai reuşit să revină, cedând cu 3-6.

Emma Răducanu, care a avut nevoie de intervenţia medicului din cauza unor bătături la mâna dreaptă, a comis 39 de erori neforţate (35 pentru Kovinic), având mai puţine lovituri direct câştigătoare decât adversara (27-40).

Kovinic, ocupanta locului 98 în clasamentul WTA, o va avea ca adversară în turul următor pe câştigătoarea întâlnirii dintre Simona Halep (15 WTA) sau pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (83 WTA).

Răducanu a uluit lumea tenisului profesionist în 2021, când a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câştigat un titlu de Grand Slam, la US Open.

Jucătoarea al cărei tată este român reuşise să treacă în primul tur, cu 6-0, 2-6, 6-1, americanca Sloane Stephens

La începutul acestui an, Emma Răducanu a fost decorată de regina Elisabeta a II-a cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...