Tenis: Emma Răducanu, printre candidaţii la titlul de Personalitatea Sportivă a Anului (BBC)

Tenis: Emma Răducanu, printre candidaţii la titlul de Personalitatea Sportivă a Anului (BBC)

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, al cărei tată este român, a fost inclusă pe lista scurtă a candidaţilor pentru titlul de Personalitatea Sportivă a Anului 2021 în Marea Britanie, acordat de BBC.

Emma Răducanu (19 ani) a scris istorie în luna septembrie la US Open, unde a devenit prima jucătoare din istorie care a cucerit trofeul venind din calificări, fără să cedeze niciun set pe parcursul competiţiei.

Ea este prima britanică învingătoare într-un turneu de Mare Şlem după Virginia Wade, campioană la Wimbledon în 1977, şi totodată prima jucătoare din Regatul Unit care şi-a adjudecat titlul la US Open, tot după Wirgina Wade, în 1968.

Pe lista nominalizaţilor pentru Sports Personality of the Year, dată publicităţii luni de BBC, alături de Emma Răducanu mai figurează boxerul Tyson Fury, fotbalistul Raheem Sterling, înotătorul Adam Peaty, săritorul în apă Tom Daley şi ciclista paralimpică Dame Sarah Storey.

Câştigătorul acestui premiu va fi cunoscut duminică, 19 decembrie, cu ocazia celei de-a 68-a ediţii a galei anuale organizată BBC, ai cărei prezentatori vor fi Gary Lineker, Clare Balding, Gabby Logan şi Alex Scott.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”