Tenis: Expulzarea lui Djokovic este de interes public, a afirmat premierul australian

Tenis: Expulzarea lui Djokovic este de interes public, a afirmat premierul australian

Premierul australian Scott Morrison şi-a exprimat duminică satisfacţia faţă de verdictul instanţei care a confirmat anularea vizei şi expulzarea din ţară a tenismanului sârb Novak Djokovic, el afirmând că această decizie răspunde "interesului public", transmite EFE.

"Aceasta decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, siguranţă şi menţinere a ordinii, pe baza faptului că era de interes public", a declarat într-un comunicat Morrison, care a aplicat una dintre cele mai dure politici din lume împotriva Covid-19 şi luptă cu creşterea numărului de infectări în ciuda faptului că majoritatea locuitorilor sunt vaccinaţi.

Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Morrison a spus că guvernul său consideră că "graniţele puternice sunt fundamentale pentru modul de viaţă australian şi statul de drept".

Mulţumind Tribunalului pentru că a abordat această problemă şi pentru răbdarea arătată de toţi cei implicaţi în soluţionarea cazului, el a spus că "este timpul să urmărim Australian Open şi să ne bucurăm din nou de tenis în timpul verii".

Pe aceeaşi linie cu Morrison, ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, a amintit "marile sacrificii" pe care Australia le-a făcut în timpul pandemiei şi a subliniat ca politicile "puternice" de protecţie a frontierei "au avut ca rezultat una dintre cele mai scăzute rate ale mortalităţii, una dintre cele mai puternice reveniri economice şi cele mai ridicate rate de vaccinare din lume".

Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal al Australiei.

Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu mai poate întreprinde alte acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care începe luni şi ar putea primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia.

Djokovic, care a petrecut noaptea în centrul de detenţie pentru imigranţi, trebuia să joace în primul tur la Melbourne contra conaţionalului Miomir Kecmanovic, dar va fi înlocuit pe tabloul principal cu un ''lucky loser''.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

Sârbul a recunoscut, miercuri, că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Novak Djokovic deţine recordul de titluri de Mare Şlem câştigate (20), împreună cu Rafael Nadal şi Roger Federer. Djokovic este şi deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”