Tenis: Federer şi Nadal m-au motivat să devin jucătorul de astăzi, afirmă Novak Djokovic

Tenis: Federer şi Nadal m-au motivat să devin jucătorul de astăzi, afirmă Novak Djokovic

Tenismanul sârb Novak Dojokovic, actualul lider al clasamentului ATP, a recunoscut, într-un interviu acordat BBC, că elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, marii săi rivali din circuitul profesionist, i-au oferit motivaţia necesară pentru a atinge cel mai înalt nivel pe parcursul carierei sale.

"Când am debutat în lumea tenisului profesionist masculin, în urmă cu 15 ani, am avut două dintre cele mai mari provocări, acelea de a-i depăşi pe Roger şi Rafa. În 2008, când am câştigat primul meu Mare Şlem m-am gândit: OK, acum este momentul meu. Voi concura cu aceşti tipi, am capacitatea de a câştiga Grand Slams. Dar apoi, timp de trei ani, nu am cucerit niciun titlu major şi pierdeam majoritatea marilor mele meciuri împotriva lor. M-au făcut să stau şi să realizez cu adevărat ce trebuie să fac şi cum trebuie să-mi îmbunătăţesc jocul pentru a câştiga împotriva lor", a declarat Djokovic.

"Cu siguranţă, ei m-au făcut jucătorul care sunt astăzi. Aceste rivalităţi sunt cele care au avut cel mai mare impact asupra jocului meu şi a evoluţiei mele", a mai spus "Nole".

Djokovic a cucerit luna trecută, la Australia Open, cel de-al 18-lea său titlu de Mare Şlem, aflându-se acum la doar două succese de recordul pe care îl împart Roger Federer şi Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de trofee majore.

Luni, campionul sârb a început cea de-a 311-a sa săptămână în fruntea ierarhiei mondiale a tenisului masculin, doborând recordul deţinut anterior de Federer (310), o performanţă pentru care a vărsat "mult sânge, sudoare şi lacrimi", după cum a dezvăluit.

Novak Djokovic este conştient că trebuie să îşi gestioneze de acum înainte cât mai bine calendarul, pentru a-i putea egala sau chiar depăşi pe cei doi rivali ai săi.

"Nu pot fugi de faptul că nu mai am 23 de ani, aşa că trebuie să încerc să fiu inteligent cu programul meu şi să pot sublinia şi prioritiza turneele de Mare Şlem", a subliniat liderul ATP.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e