Tenis: Finală între Serena și Venus Williams la Australian Open

Tenis: Finală între Serena și Venus Williams la Australian Open

Finala ediției 2017 a Openului Australiei la tenis, primul turneu de Mare Șlem al anului, dotat cu premii în valoare totală de 50 milioane dolari australieni, se va disputa, la simplu feminin, între surorile americane Serena și Venus Williams, așa cum s-a mai întâmplat în urmă cu 14 ani.

Joi, la Melbourne, în penultimul act al competiției, Serena Williams (35 ani) a învins-o în două seturi, 6-2, 6-1, pe croata Mirjana Lucic-Baroni , după doar 50 minute de joc.

Rămasă principala favorită după eliminarea deținătoarei trofeului, germanca Angelique Kerber, Serena Williams se va lupta pentru câștigarea celui de-al șaptelea său titlu la Australian Open cu sora sa mai mare, Venus Williams (36 ani), care a trecut la rândul ei în semifinale, cu 6-7 (3/7), 6-3, 6-2, de o altă jucătoare americană, Coco Vandeweghe.

Serena și Venus Williams au mai disputat finala Openului Australiei și în 2003, iar victoria a revenit atunci mezinei, cu 7-6 (7/4), 3-6, 6-4, acela fiind, de altfel, primul dintre cele șapte trofee cucerite la Melbourne de actuala ocupantă a locului 2 mondial, care își va putea recăpăta fotoliul de lider al clasamentului WTA în cazul unui succes în finala de sâmbătă.

Cele două surori americane au disputat până acum opt finale de Mare Șlem, Serena reușind să câștige de șase ori, ultima oară în anul 2009, la Wimbledon.

Rezultate — simplu feminin (semifinale):
Venus Williams (SUA/N.13) — Coco Vandeweghe (SUA) 6-7 (3/7), 6-2, 6-3
Serena Williams (SUA/N.2) — Mirjana Lucic-Baroni (Croația) 6-2, 6-1.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale