Tenis: Gabriela Lee va juca finala turneului ITF de la Bonita Springs

Tenis: Gabriela Lee va juca finala turneului ITF de la Bonita Springs

Jucătoarea română de tenis Gabriela Lee (fostă Talabă) s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului ITF de la Bonita Springs (Florida), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după ce Katie Volynets (SUA) a abandonat în semifinală, la scorul de 2-6, 7-6 (5), 1-0.

Gabriela Lee (26 ani, 234 WTA), venită din calificări, a fost declarată învingătoare după două ore şi 14 minute de joc. După un prim set cedat clar, cu 2-6, românca a fost condusă în actul secund cu 3-1, dar a reuşit o serie remarcabilă de patru ghemuri şi a preluat conducerea cu 5-3. Lee a ratat două mingi de set la 5-3 şi a fost egalată, iar apoi s-a ajuns în tiebreak, unde s-a impus cu 7-5. Meciul s-a încheiat după ce Gabriela a făcut break în chiar primul ghem din setul decisiv.

Volynets (20 ani, 121 WTA), a treia favorită, trecuse în sferturi de o altă româncă, Alexandra Ignatik, fostă Cadanţu (32 ani, 161 WTA), cap de serie numărul opt, cu 6-1, 7-6 (3).

În finală, Lee o va înfrunta pe poloneza Katarzyna Kawa (29 ani, 158 WTA), cap de serie numărul şapte, care a dispus de chinezoaica Xiyu Wang (a patra favorită), cu 6-4, 7-6 (2). Aceasta va fi prima lor confruntare.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) TennisRomania.COM /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro