Tenis: Gabriela Ruse, calificată pe tabloul principal la Sydney (WTA)

Tenis: Gabriela Ruse, calificată pe tabloul principal la Sydney (WTA)

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 500 de la Sydney, dotat cu premii totale de 703.580 de dolari americani, după ce a dispus de franţuzoaica Fiona Ferro cu 7-6 (5), 6-3, luni, în ultima rundă a calificărilor.

Ruse (24 ani, 82 WTA) a obţinut victoria după aproape două ore de joc (1 h 54 min) în faţa franţuzoaicei (24 ani, 104 WTA).

Ruse a salvat trei mingi de set în primul act cu Ferro, la 3-5, reuşind să câştige în tiebreak, deşi a fost condusă şi aici cu 4-1.

Românca are acum 2-1 în meciurile directe cu Ferro, pe care a mai învins-o în 2016, în optimi la Chiasso, cu 6-4, 2-6, 6-3. Ferro îşi luase revanşa în 2018, la Grenoble, cu 6-0, 6-3, în semifinale.

Gabriela Ruse, care în primul tur al calificărilor a trecut de australianca Alexandra Osborne, cu 6-3, 6-0, şi-a asigurat un cec de 6.750 de dolari şi 26 de puncte WTA.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…