Tenis: Garda civilă spaniolă a dezmembrat o reţea care truca meciuri

Tenis: Garda civilă spaniolă a dezmembrat o reţea care truca meciuri

Garda civilă spaniolă a dezmembrat o reţea de tip mafiot care truca meciuri de tenis, după ce a efectuat 83 de arestări, inclusiv 28 de jucători profesionişti din categoriile ITF Futures şi Challenger, a anunţat joi agenţia Europol.

Autorităţile spaniole au lansat operaţiunea Bitures începând cu luna octombrie, după ce au primit un denunţ de la Unitatea de integritate a tenisului (TIU), organismul care apără integritatea în lumea tenisului. În centrul anchetei s-a aflat spaniolul Marc Fornell, alături de alţi patru jucători care se află în stare de arest, relatează EFE.

În cursul raziilor efectuate la 11 case ale unei reţele de infractori de naţionalitate armeană, au fost confiscate 167.000 euro, o armă, peste 50 de dispozitive electronice, carduri de credit, bijuterii, cinci maşini de lux şi documente legate de caz. Un număr de 42 conturi bancare, prin care erau rulaţi banii armenilor, au fost îngheţate.

Organizaţia de tip mafiot acţiona cel puţin din luna februarie 2017 şi a reuşit să obţină ilegal milioane de euro. Infractorii au uzurpat identitatea a mii de cetăţeni prin intermediul cărora făceau pariuri, iar apoi transferau sumele câştigate în diverse conturi, pentru a evita plata impozitelor şi a masca adevărata identitate a pariorilor. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...