Tenis: Halep şi Muguruza susţin ideea lui Federer de unificare a WTA cu ATP

Tenis: Halep şi Muguruza susţin ideea lui Federer de unificare a WTA cu ATP

Jucătoarele de tenis Simona Halep (România, 2 WTA) şi Garbine Muguruza (Spania, 16 WTA) şi au salutat ideea elveţianului Roger Federer privind o eventuală fuziune între circuitele ATP şi WTA, notează EFE.

''Ar fi o iniţiativă bună'', a spus Muguruza, în timp ce Halep a afirmat că elveţianul ''nu este singurul'' care gândeşte acest lucru, propunerea sa fiind susţinută şi de alţii.

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer "îşi imaginează" o fuziune între circuitele ATP şi WTA, solicitând în acelaşi timp o uniune între tenisul masculin şi cel feminin în aceste vremuri tulburi cauzate de pandemia de coronavirus .

Federer a scris două mesaje pe Twitter, în care a cerut unitatea celor două circuite şi a explicat că nu doreşte o fuziune în adevăratul sens al cuvântului între cele două circuite, ci a asociaţiilor care le guvernează (ATP şi WTA).

"Sunt singurul care crede că a sosit momentul pentru ca jucătorii de tenis, bărbaţi şi femei, să se unească pentru a ieşi din această situaţie împreună?", a spus Federer.

"Nu vorbesc despre unirea competiţiilor pe teren, ci mai degrabă de contopirea celor două organisme care gestionează circuitele masculin şi feminin", a mai spus campionul elveţian.

Declaraţiile câştigătorului a 20 de titluri de Mare Şlem vin după ce ATP, WTA, ITF, Grand Slam şi jucătorii s-au unit pentru a crea un fond de 6 milioane de dolari pentru ajutorarea jucătorilor mai slab clasaţi şi aflaţi în dificultate financiară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”