Tenis: Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 de la Roma

Tenis: Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 de la Roma

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 2.527.250 de euro, iar duminică va încerca să câştige al cincilea titlu consecutiv din acest sezon, după succesele de la Doha, Indian Wells, Miami şi Stuttgart.

Reprezentanta Poloniei, în vârstă de 20 ani, deţinătoarea trofeului, a învins-o sâmbătă în semifinale, cu 6-2, 6-1, pe belarusa Arina Sabalenca, favorita numărul trei. Ea a înregistrat cu această ocazie a 27-a victorie consecutivă în circuitul profesionist.

Swiatek, laureată la Roland Garros în 2020, o va avea ca adversară în finală pe câştigătoarea meciului dintre tunisianca Ons Jabeur (nr.7), victorioasă săptămâna trecută în turneul de la Madrid, în absenţa polonezei, şi rusoaica Daria Kasatkina (nr.23).

La Roma, Iga Swiatek a revenit în competiţie după o mică pauză, în care a dorit să beneficieze "de cinci sau şase zile fără rachetă" şi să-şi odihnească unul dintre braţe la care a resimţit dureri. Ea a câştigat toate cele patru meciuri disputate de la începutul acestei săptămâni, fără să cedeze niciun set.

Începând din anul 2000, doar trei jucătoare au obţinut mai mult de 27 de victorii consecutive în circuitul profesionist: Venus Williams (35, un record), Serena Williams (34) şi Justine Henin (32).

Ultima înfrângere suferită de Swiatek datează din 16 februarie, când s-a înclinat în faţa letonei Jelena Ostapenko, în turul al doilea al turneului de la Dubai.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...