Tenis: Ilie Năstase - Sorana Cîrstea a pierdut meciul pe muchie de cuțit, câteva puncte au făcut diferența

Tenis: Ilie Năstase - Sorana Cîrstea a pierdut meciul pe muchie de cuțit, câteva puncte au făcut diferența

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că Sorana Cîrstea a pierdut pe muchie de cuțit meciul cu belgianca Yanina Wickmayer, fiind de părere că doar câteva puncte au decis soarta partidei.

"Jocul de azi al Soranei a fost decis de câteva puncte. Dacă Sorana câștiga două-trei puncte în plus, atunci era ea câștigătoare. Dar, din nefericire, așa este tenisul. Când ai atât de multe șanse și le ratezi, acestea se întorc împotriva ta. Ea a pierdut un meci pe muchie de cuțit. Repet, diferența a fost făcută de câteva puncte. Dar mâine este o altă zi, putem să câștigăm primele două meciuri de simplu și se va decide totul în partida de dublu", a explicat el.

Ilie Năstase este mulțumit de tenisul văzut pe teren în cele două partide de sâmbătă, chiar dacă România este condusă cu 2-0 de Belgia. "Nu am mai stat 3 ore și jumătate pe scaun fără să mă mișc de mult timp. Așa că a fost greu, atât pentru Sorana, cât și pentru toată lumea. După trei ore în sală ca jucător te simți aiurea, se vede la picioare a doua zi. Dar amândouă meciurile de azi au fost de calitate bună. Trebuie să fim mulțumiți că s-a jucat un tenis frumos, chiar dacă suntem conduși cu 2-0 de Belgia", a adăugat căpitanul nejucător.

Echipa feminină de tenis a României este condusă cu 2-0 de Belgia, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după ce Sorana Cîrstea a fost învinsă de Yanina Wickmayer cu 7-6 (4), 5-7, 7-5, sâmbătă, la Sala Polivalentă din București, la capătul unui meci maraton.

Cîrstea (62 WTA) este condusă acum cu 4-1 de Wickmayer (62 WTA) la meciurile directe, Sorana câștigând precedentul duel, în 2012, la Cincinnati, cu 6-7 (8), 6-2, 6-3, în primul tur.

În primul meci de simplu al confruntării dintre România și Belgia, Kirsten Flipkens a învins-o pe Monica Niculescu în două seturi, cu 6-3, 6-4.

Duminică, în al treilea meci de simplu, de la ora 13,00, Niculescu o va înfrunta pe Wickmayer, iar apoi Cîrstea o va întâlni pe Flipkens, în timp ce meciul de dublu va opune perechile Irina Begu/Patricia Țig și Elise Mertens/Maryna Zanevska.

România și Belgia s-au înfruntat de trei ori până acum în Cupa Federației, Belgia învingând de fiecare dată: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franța), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 și apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a competiției.

Meciul cu Belgia consemnează debutul lui Ilie Năstase în postura de căpitan nejucător al echipei României.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...