Tenis: Ion Ţiriac - Imposibil să se taie finanţarea FRT, întâi ea ar trebui să existe

Tenis: Ion Ţiriac - Imposibil să se taie finanţarea FRT, întâi ea ar trebui să existe

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a declarat, luni, că este imposibil ca Ministerul Tineretului şi Sportului să taie finanţarea FRT, aşa cum a afirmat ministrul Eduard Novak, după refuzul a trei jucătoare de a participa în proba de simplu la Jocurile Olimpice, el precizând că pentru a fi tăiată, suma de la bugetul statutului ar trebui mai întâi să existe.

Întrebat cum comentează declaraţia ministrului Novak care a spus că va tăia finanţarea FRT, Ţiriac a răspuns: "Imposibil. Atunci când tai, tai ceva care există. Dumnealui este un om cumsecade, din păcate este lefter, adică n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani Comitetului Olimpic, iar Comitetul Olimpic se face că dă bani la federaţie sau jucătorilor. Ca să înţelegeţi, noi nu am avut bani la Cupa Federaţiei să facem zgura, ca să nu jucăm pe suprafaţă rapidă. Deci este o furtună într-un pahar cu apă. Să se uite la fiecare doi lei unde s-au dus, unde nu s-au dus. Tare mi-ar fi drag dacă s-ar duce la Guvern şi ar spune: 'Domnilor, trebuie să le dau ăstora de la federaţie alea 5-6 milioane (n.r. - finanţarea din ultimii 3 ani pe care MTS a refuzat să o acorde FRT) la care au dreptul'... Pentru că există decizie a instanţei de judecată, definitivă şi executorie. Dar nu respectă nimeni. Şi atunci te întrebi în ce ţară trăim. Nu ştiu dacă s-a prescris suma aia pe care trebuie să o primească federaţia".

Ţiriac a menţionat că jucătoarele de tenis care au refuzat să participe la simplu la JO de la Tokyo sunt accidentate.

"E trist că sunt încă accidentate fetele... Simona sigur este... şi celelalte sunt, nu ştiu sigur, dar Cîrstea are de stat cel puţin două luni... asta este situaţia pe de o parte. Pe de altă parte, şi eu sunt invitat trei zile la Tokyo... dar îmi stă ceva în spate, mă duc sau nu mă duc? Pentru că se pare că pe zi ce trece să mergi la Tokyo e tot mai dificil. Asta e o realitate", a spus el.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a arătat nemulţumit de faptul că mai multe jucătoare române de tenis au refuzat să participe în proba de simplu la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) . România va fi reprezentată la tenis doar în proba de dublu feminin de perechea formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

Prezent la lansarea programului gratuit Tennis Summer Camp 2021 de la Complexul Sportiv Ion Ţiriac din Capitală, preşedintele FRT a menţionat că România ar putea avea jucătoare precum Bianca Andreescu şi Emma Răducanu, care evoluează pentru Canada, respectiv Marea Britanie, dacă ar investi la nivel de copii şi juniori.

"Nu auzisem de Emma Răducanu şi nu am văzut-o până acum, sincer. Genă românească există... uite, ea pleacă de aici (n.r. - de la Bucureşti), cealaltă de la Piteşti (n.r. - Bianca Andreescu). Aceste jucătoare sunt plecate de mititele din România, nu mai ai cum să le readuci în România, chiar dacă sunt născute aici sau din părinţi români. Dar eu vă garantez că între ăştia 50 de copii care sunt aici, în 2-3 sunt aceleaşi posibilităţi genetice", a explicat Ion Ţiriac.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)

CIteşte şi:

VIDEO Ion Ţiriac a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro